Superliga Srbije

Žarko Lazetić za TV Arena sport: Velika je čast opet igrati Evropu, želimo bolji utisak nego prošle godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2024 11:04
Žarko Lazetić MN Press
Žarko Lazetić

Tokom debitantskog nastupa na međunarodnoj sceni fudbaleri TSC-a imali su priliku da u grupnoj fazi Lige Evrope igraju protiv tadašnjeg aktuelnog osvajača Lige konferencija, Vest Hema i ekipe koja ga je u sredu uveče nasledila na tom tronu, grčki Olimpijakos.

Iz tih mečeva tim iz Bačke Topole je mnogo naučio, igrači i trener Žarko Lazetić su sazreli, pa je i drugu godinu u nizu obezbeđena evropska jesen.

Osvajanjem treće pozicije u Mozzart Bet Superligi fudbaleri TSC-a su osigurali plasman u grupnu fazu Lige konferencija, a boriće se da nastupaju u Ligi Evrope.

Kao pečat na sve te dobre rezultate Palančana došao je poziv Nemanji Stojiću u reprezentaciju Srbije sa kojom će nastupati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

"Velika je to stvar i za klub i za samog igrača. Na spisku selektora Dragana Stojkovića se nalazi i Petar Ratkov koji je do skoro bio naš član, a naš predsednik, Janoš Žemberi ističe da je i Dušan Tadić 'naš' tako da imamo trojicu reprezentativaca", kaže Lazetić u razgovoru za TV Arena sport i dodaje:

MN Press

Fudbaleri TSC-a i Vest Hema

 

"Šalu na stranu. Zaista misli da je to dokaz izuzetno dobrog rada, a moje mišljenje je da je Aleksandar Ćirković zaslužio da ide na EURO. Imao je fantastičnu sezonu, tek mu je 23 godine i napravo je ozbiljan iskorak u karijeri."

Prošle godine TSC je u grupnoj fazi Lige Evrope osvojio jedan bod remiziravši protiv Olimpijakosa, a šef stručnog štaba ove ekipe veruje da bi taj broj u narednoj sezoni mogao da bude i veći.

"Zasluženo smo ponovo u Evropi. Celu godinu nismo padali ispod trećeg mesta, u prvih 10 kola smo bili na čelu tabele i smatram da smo ovo zaslužili. Nadam se daćemo dopuniti selekciju i stvoriti tim koji će u narednoj sezoni biti kompetitivniji. Kao trener bih najviše voleo da na okupu imam iste igrače i da dovedemo pojačanja, ali to tako ne ide. Videćemo kako će se odvijati prelazni rok, ali to već nije toliko pitanje za mene. U svakom slučaju, igrači su na zasluženom odmoru, a svi mi ostali u klubu radimo punom parom da budemo još boji i nastavimo sa serijom dobrih rezultata je rmso postavili visoke standarde", kaže Lazetić.