Superliga Srbije

Luka Ilić zvanično obukao dres Crvene zvezde: Šampion Srbije vratio svoje dete

Autor: TV Arena sport

28.05.2024 14:15
Luka Ilić, novi-stari fudbaler Crvene zvezde, u vreme prvog mandata među crveno-belima MN Press
Luka Ilić, novi-stari fudbaler Crvene zvezde, u vreme prvog mandata među crveno-belima

Titula fudbalskog šampiona Srbije i trofej nacionalnog Kupa su odbranjeni, ekipa je na zasluženom odmoru, dok sportski sektor i uprava Crvene zvezde intezivno rade na jačanju tima za napad na grupnu fazu Lige šampiona, pa su tako danas vratili Luku Ilića u Ljutice Bogdana 1. 

 

 

Dvadesetčetvorogodišnji Nišlija potpisao je ugovor na četiri sezone, a naš najtrofejniji klub doveo iz francuske Troe. Te da je posle prodaje Mančester sitiju, u paru s rođenim bratom Ivanom, pozajmljivan Zvezdi, NAC Bredi, Tventeu i TSC-u.

"Presrećan sam što sam se vratio, dugo sam razmišljao o ovom danu. Dosta sam iskusniji nego u prvom periodu u Zvezdi, prošao sam period koji mi je mnogo značio. Kao osoba sam drugačiji i bolji“, istakao je na promociji Luka.

Ilić je ponikao u Crvenoj zvezdi, a potom je od 2017. do 2022. godine bio član engleskog velikana iz grada Bitlsa, za čiji prvi tim nije stigao da debituje pre definitivnog razlaza i odlaska u Francusku.

"Mislim da je bilo dobro za klub u tom momentu i da ne žalim što sam otišao. Krivo mi je samo što je već sledeća godina bila Evropa i nisam nastavio gde smo stali. Bila je titula, ne mogu da se žalim, a pošto je klubu dobro došlo zbog toga sam srećan", poručio je Ilić i rekao da iako nije trenirao sa prvim timom Mančester sitija, pamti i susrete sa trenerskim magom Pepom Gvardiolom i igračkim zvezdama sa "Etihada".

Njegov brat Ivan Ilić igra uspešno za Torino, a nastupi u Seriji A doneli su mu između ostalog mesto na konačnom spisku srpskih reprezentativaca za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.