Superliga Srbije

Lola Smiljanić se vratio u Partizan: Imenovan za trenera omladinaca crno-belih

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2024 13:37
Milan Smiljanić FK Partizan
Milan Smiljanić

Nekadašnji kapiten Fudbalskog kluba Partizan, Milan Smiljanić imenovan je za novog trenera omladinske sekcije kluba iz Humske.

Popularni Lola će, kako je objavljeno na sajtu crno-belih, preuzeti generaciju dečaka rođenih 2007. i deo 2006. godine, sa kojom počinje novu fudbalsku sezonu od avgusta.

Njegov glavni cilj će biti, kako je rekao u izjavi za zvaničan sajt Partizana da pomogne igračima koji prelaze iz omdadinskog u profesionalni rang takmičenja što je najosetljiviji period u razvoju svakog fudbalera.

"Moj cilj je da prenesme ljubav i usadim prave vrednosti na te mlade igrače, kao što su to meni usadili svi treneri sa kojima sam radio. Partizanova škola mora da bude najbolja u zemlji i ti momci moraju da budu spremni kada pređu u seniorski fudbal", rekao je Smiljanić i dodao:

"Biću na usluzi šefu stručnog štaba prvog tima, ali i Teleoptika i prilagođavaću se njihovom radu jer je njihov uspeh najvažniji. Znam koliko je Partizan veliki klub i znam na koji način funkciomiše i pokušaću da nekim svojim idejama pomognem da postane jš bolji."

Smiljanić je sa Partizanom osvojio tri titule nacionalnog prvaka, u sezonama 2010/11, 2011/12 i 2012/13, kao i 2 Kupa Srbije, u sezonama 2010/11 i 2018/19, a karijeru je završio prošle godine.