Superliga Srbije

Partizanu se nižu ponude za Saldanju: Crno-beli odbili osam miliona od Lila?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2024 15:44
Fudbaler Partizana, Mateus Saldanja, privlači mnogo pažnje pred letnji prelazni rok. MN Press
Fudbaler Partizana, Mateus Saldanja, privlači mnogo pažnje pred letnji prelazni rok.

Fudbaleri Partizana su na ceni ovog leta - to nije tajna. Posle većinski uspešne sezone sa nekoliko spoticanja, ali i izgubljenom titulom, neka od zimskih i letošnjih pojačanja su se izuzetno istakla, a ovu grupu predvodi Mateus Saldanja. 

Prvi put u karijeri, Brazilac je golgeterski eksplodirao, postigavši 18 golova na 34 utakmice, čemu je dodao i pet asistencija. Zato je i privukao interesovanja velikih evropskih klubova, a sada su izgleda poznata i imena navodnih "udvarača". 

Naime, u svojim redovima Partizanovog špica žele timovi iz liga "petice", među kojima su Lil i Everton. Oko Saldanje, prema navodima iz turske, obigrava i Sporting iz Lisabona. Informacija se pojavila tako što je ugledni novinar, Jagiz Sabunčoglu, koji se navodno susreo sa agentom fudbalera crno-belih. 

MN Press

Mateus Saldanja, fudbaler Partizana, na zemlji

Kako navodi "Sports Digital", Saldanja nije bio u turskoj, na utakmici Fenerbahčea, na poslovnom sastanku, iako se zimus ekipa u kojoj nastupa naš Dušan Tadić pominjala kao najozbiljniji kandidat za potpis igrača "parnog valjka". 

"Sreo sam se sa Saldanjinim predstavnikom. Rekao mi je da nisu došli u Istanbul da pregovaraju o transferu i da je Lil poslao zvaničnu ponudu od 8.000.000 evra koju je Partizan odbio. Otkrio je i da su za napadača zainteresovani i Everton i Sporting", rekao je ugledni sportski novinar iz Turske.

Napadač koji je prethodnog leta stigao iz Japana za 1.300.000 evra privukao je veliku pažnju, te je za očekivati da u Humsku donese značajan finansijski priliv tokom naredne fudbalske pijace.