Superliga Srbije

Kup Srbije na TV Arena Sport: Crvena zvezda u Loznici "juri" četvrtu duplu krunu u nizu, Vojvodina želi novi trofej

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2024 08:17
Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine

Kad već Lozničani ne mogu da gledaju elitni fudbal svake nedelje na novom "Lagatoru", Fudbalski savez Srbije odlučio je da im dovede najbolja dva tima u masovnijem srpskom takmičenju.

Za trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije, boriće se danas od 20.15 (TV Arena sport 1 Premium)  Crvena zvezda i Vojvodina.  

Crveno-beli će pokušati da dođu do četvrte "duple krune" u nizu, odnosno 28. trofeja u masovnijem takmičenju, a sedmog od raspada Srbije i Crne Gore. 

 

 

Biće ovo prilika i da se Crvena zvezda izjednači po broju trofeja u Kupu Srbije (od sezone 2006/07) sa Partizanom, koji je osvojio sedam.

Iako je forma na strani Crvene zvezde, kup je takmičenje koje je često donosilo iznenađenje. Istnina, nisu to skorije osetili na svojoj koži crveno-beli, ali je zato trener aktuelnog šampiona, Vladan Milojević najavio da će njegov tim biti spreman na sve, uključujući i penale. 

"Očekujem dobru atmosferu. Imam informacije da je Lagator lep stadion, kao i da je teren dobar. Sjajno je što možemo da se pohvalimo novim stadionima u Loznici, Zaječaru i Leskovcu, svaka čast na tome državi i Fudbalskom savezu Srbije. Biće nam čast da igramo na tako lepom zdanju", istakao je Milojević.

Fudbaleri Vojvodine pobednici su Kupa Srbije za sezonu 2019/20. Oni su u finalnom meču koji se tada igrao u Nišu na stadionu „Čair“ savladali Partizan.

Posle 90. minutua bilo je 2:2(1:0), a u penal seriji – 4:2! Novosađanima je ovo bio drugi trofej u nacionalnom kupa u istoriji. Nema sumnje da će se "lale" svim silama sada boriti za treći trofej, ali i lakši put u Evropi.

Borba za trofej i Ligu konferencije 

Ukoliko Vojvodina osvoji Kup Srbije, to će značiti plasman Novosađana u plej-of za Ligu Evrope i siguran plasman u grupu Lige konferencije, opet u slučaju da ne prođe u plej-ofu za LE. To bi sa druge strane bile loše vesti za TSC. Trećeplasirani tim onda ide u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a posle eventualne eliminacije, preselio bi se u treću rundu kvalifikacija za Ligu konferencije. To znači da Topolčani onda ne bi imali sigurnu jesen u Evropi. Radnički iz Kragujevca igrao bi u tom slučaju u kvalifikacijama za Ligu konferencija od drugog kola.

Nedavno su Zvezda i Vojvodina u Novom Sadu odigrali neizvestan meč, koji je završen bez pobednika (0:0). Upravo taj duel i nagoveštava neizvenost u današnjem Kupu Srbije.

"Svesni smo da možemo da uđemo u istoriju, i to je neka vrsta pritiska, ali poruka mojim igračima je da moramo da budemo fokusirani na ono što treba da radimo na terenu. Oni znaju da verujem u njih i njihove odluke i tu sam da ih podržim u svim greškama koje naprave, jer njih će da bude, ali mi moramo da budemo koncetrisani na ono što radimo. Ako budemo disciplinovani i strpljivi, imaćemo šanse da osvojimo trofej što je veoma značajno. Naš rival je takođe veliki klub, koji je osvojio toliko titula i duplih kruna i samim tim jeste favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe, kao i do sada. Imaćemo podršku navijača što je veoma važno", rekao je Božidar Banodivć, trener Vojvodine.