Superliga Srbije

Za nas je svaka utakmica kao finale, a pobeda diže samopouzdanje: Natho zadovoljan posle trijumfa nad Lučanicma

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2024 10:18
Bibar Natho FK Partizan
Bibar Natho

Pobedom potiv lučanke Mladosti u 35. kolu Mozzart Bet Superlige, fudbaleri Partizana su prekinuli crnu seriju od šest utakmica bez pobede i nastavljaju borbu za drugu poziciju na tabeli koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Golove za crno-bele su pred sablasno praznim tribinama u Humskoj postizali Bibars Natho, Mateus Saldanja i Samed Baždar, a upravo je strelac prvog gola u razgovru za zvanični sjat kluba govorio koliko ova pobeda znači pred nastavak prvenstva.

"Kada ne pobedite šest utakmica, onda je to uvek problem. Promenili smo u međuvremenu trenera, samim tim i mnoge stvari u igri i normalno je da je potrebno vreme da se i mi prilagodimo. Ali, ne mislim da je meč protiv Mladosti bio loš. Prvo poluvreme je u celosti bilo na njihovoj polovini. Nisu mogli da pređu 30 metara, dok je drugo poluvreme bilo otvorenije, gde su i oni napravili tri - četiri šanse. Ali, kada sve saberete, u poslednje dve utakmice smo kreirali mnogo šansi, ali je rezultat bio 3:3, tako da preferiram da kao danas, ne stvaramo puno šansi ali da pobedimo rezultatom 3:0", rekao je Natho i dotakao se činjenice da na tribinama ponovo nije bilo navijača:

"Tokom čitave sezone se borimo da nešto postignemo i onda je veoma teško doći na stadion i igrati pred praznim tribinama. Želimo da su i navijači i klub i svi uz nas, jer ovaj momenat nije lak za nas kao igrače, ali se trudimo i trudićemo se da damo sve najbolje. Nadamo se da će biti dovoljno na kraju."

Crno-beli su pobedon nad Lučanima zadržali dva boda više od TSC-a pred završnicu Mozzart Bet Superlige, a već u petak od 18.30 časova gostuju Čukaričkom, pa će borba za drugu poziciju biti zaista teška.

"Svaka utakmica je sada za nas kao finale u kome moramo pobediti. Igrati protiv Čukaričkog nikad nije lako - težak teren, dobar tim. Ali, moramo da gledamo sebe, verujemo u sebe i odradimo posao koji treba. Svaka pobeda stvara samopouzdanje, posebno kada kao danas nismo primili gol, što je veoma važno! Na prošlim utakmicama smo primili mnogo golova. Radimo na tome na treninzima, radimo na mnogim novim stvarima i uz to se trudimo da ispravimo one stvari koje nisu u prošlosti bile dobre za nas. Nadam se da će biti dobro", završio je Natho.