Superliga Srbije

Crno-beli ispustili bodove u Kruševcu - Majdevac opet koban po Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2024 18:06
Fudbaleri Napretka i Partizana MN Press
Fudbaleri Napretka i Partizana

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Napretkom na gostovanju u Kruševcu u okviru četvrtog kola plej-ofa Mozzartbet Superlige Srbije rezultatom 3:3. Novim neuspehom, crno-beli su ugrozili mestu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, s obzirom da im TSC sada diše za vratom sa samo dva boda manje. 

Strelci u redovima Alberta Nađa bili su Aleksandar Filipović (6') , Aleksa Janković (80')  i Gajas Zahid (89'), dok su za "čarapane" pogađali Nebojša Bastajić (26') i Andrija Majdevac (51', 19'). 

MN Press

Fudbaleri Partizana i Napretka

Prvu priliku na utakmici, crno-beli su kreirali već u trećem minutu meča. Dobru loptu u prostor sa svoje polovine, uputio je Nikola Antić ka Aldu Kaluluu, koji ju je ostavio na penalu za Nemanju Nikolića. Iako je pucao u prazan ugao golmana Vladimira Savića, nije bio dovoljno precizan, tako da je lopta završila pored stative. 

Ono što "parni valjak" nije uspeo u trećem, pošlo mu je za rukom u sedmom minutu. Ponovo je arhitekta bio ofanzivno raspoloženi Antić, koji je iz kornera centrirao, a loptu je glavom zahvatio Aleksandar Filipović, i tako doneo prednost svojoj ekipi na startu meča. 

Nije se Napredak predao. Nekoliko minuta kasnije, Andrija Majdevac imao je priliku da ponovo zagorča život Partizanu. Saša Marjanović mu je poslao idealnu loptu i omogućio mu stopostotnu šansu, koju je napadač "čarapana" protraćio udarcem pored gola. 

Tada su krenuli ozbiljni problemi gostiju iz Beograda. Prvi šok usledio je u 19. minutu, nakon što je Branislav Tomić nabacio loptu pomenutom Majdevcu, koji ovaj put nije oklevao. 

Igra Partizana se posle izjednačenja srušila. Dobar tempo i pritisak izabranika Alberta Nađa po bokovima potpuno je zaustavljen, a defanzivna linija jednostavno nije znala šta da radi sa loptama koje Marjanović i Tomić šalju u šesnesterac. Jedna od njih, bila je kobna po crno-bele. 

Igrao se 27. minut, kada je strelac prethodnog gola visoku loptu Nebojši Bastajiću. Levo krilo Napretka je uspelo da je primiri, i kada je delovalo da se pred njim napravila prevelika gužva, fudbaler domaćih je poslao hirurški precizan udarac u levi ugao Jovanovića. Redovni heroj "parnog valjka" je samo ulepšao gol svojom paradom.

Imali su "čarapani" još šansi, Stanojlović je bio prilično neprecizan pri pokušaju glavom, dok je Tomićev snažni udarac ozbiljno uzdrmao Partizanovog golmana. Međutim, ni Partizan nije ostao dužan. 

Crno-beli su se trgli tek krajem poluvremena. Prvo je Bibras Natho u 42. minutu uputio dobar udarac sa ivice kaznenog, koji je zamalo završio pored stative, da bi koji minut kasnije, Kalulu na karakterističan pas Izraelca izašao sam pred Savića. Pri prvom pokušaju je intervenisao golman Napretka, a kod drugog je čuvar bio Pavle Mihajlović, štoper domaćih. 

Poslednju priliku pred odmor, imao je Nikolić. Ponovo ga je uposlio dobro raspoloženi Natho, ali je Taki ponovo propustio priliku da se upiše u strelce. 

Odmah na startu drugog dela, Partizan je pokazao da želi pobedu. Filipović je ponovo imao priliku da se upiše u strelce, kada se centaršuta kapitena "parnog valjka" našao pred nebranjenom mrežom. Ipak, dok je Savić ležao na zemlji, ulogu golmana je ponovo preuzeo Mihajlović i još jednom omogućio radovanje momcima Alberta Nađa. 

Međutim, dobar tempo "parnog valjka", još jednom je prekinuo Majdevac u 51. minutu.Našao se u situaciji jedan na jedan sa Filipovićem, napravio je mali dribling u desno, a onda sjajnim udarcem ponovo matirao Jovanovića. 

Samo minut kasnije, crno-beli su pokušali da odgovore preko Severine, čiji udarac jezaustavio Savić, da bi onda Kalulu promašio praznu mrežu. Potom je Severina pogodio stativu - činilo se da lopta ne želi u gol. 

Napadao je Partizan, ali ništa konkretno nisu postizali crno-beli do 79. minuta. Aleksa Janković je sa levog krila zasekao u sredinu i preciznim udarcem sprečio besprekornog Savića da još jednom spasi svoju ekipu. 

Onda je usledila totalna ofanziva, koja je urodila plodom u 89. minut golom Gajasa Zahida. Nažalost po crno-bele, to je bilo sve što su mogli, a sudeći prema igri bod je plen kojim moraju biti zadovoljni. 

Partizan je drugoplasiran sa 71. bodom, dok Napredak zauzima osmo mesto sa 40 poena. 

Mozzart bet Superliga, 34. kolo (plej-of)

Sreda

TSC - Radnički 1923 4:3 (3:0)
/Jovanović 6, Đakovac 10,55, Stojić 15 - Vižđi 61, Gluščević 78, Bukumira 90/

Napredak - Partizan 3:3 (2:1)
/Aleksandar Filipović 6', Aleksa Janković 80', Gajas Zahid 89' - Nebojša Bastajić 26',Andrija Majdevac 51', 19'/

Vojvodina - Čukarički 18.00 (AP3)
Mladost L. - Crvena zvezda 18.30 (AP1)