Superliga Srbije

TSC uz dosta drame u završnici, savladao Radnički 1923 i najavio veliku borbu za drugo mesto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2024 17:57
Fudbaleri TSC-a, imali su razloga za slavlje MN Press
Fudbaleri TSC-a, imali su razloga za slavlje

Nastavljaju da melju rivale fudbaleri TSC-a. U Bačkoj Topoli je pao još jedan kandidat za evropsku scenu, Radnički iz Kragujevca, mada je malo nedostajalo da domaći tim sigurnu prednost pretvori u remi. 

Sa novim trijumfom, TSC se približio na samo dva bod Partizanu, koji je igrao nerešeno u Kruševcu i nema sumnje da će u naredne tri utakmice Topolčani uraditi sve da se nađu na poziciji broj dva.  

Ništa nisu želeli da prepuste slučaju izabranici Žarka Lazetića, pa su od starta krenuli silovito. Već u 6. minutu Ćirković je odlično proigrao Sašu Jovanovića, a ovaj u situaciji jedan na jedan iz drugog pokušaja uspeo da savlada golmana Radničkog 1923. 

Mat u tri poteza usledio je samo četiri minuta kasnije. Ilić, Pantović - Đakovac za 2:0. 

Nisu još uspeli da se konsoliduju igrači Radničkog 1923, a već na semaforu je već bio 3:0. Ćirković je izveo korner sa desne strane, loptu je glavom zahvatio Pejić, uspeli su njegov šut da blokiraju gosti, ali je tu bio Stojić, koji je bukvalno zakucao loptu u mrežu Kragujevčana. 

Mogao je Radnički 1923 u 42. minutu da smanji rezultat, ali je Milutin Vidosavljević sa bele tačke pogodio prvo stativu, a onda je iz drugog pokušaja ovoga puta sa dva metra šutirao pravo u golmana Ilića. 

Kako su počeli utakicu, tako je ekipa iz Bačke Topole startovala i u nastavku utakmice. Već u 55. minutu Ifet Đakovac je sa bele tačke pogodio za 4:0, a posle igranja rukom u šesnaestercu Ćosića. 

Samo šest minuta kasnije uspeo je Radnički 1923 da smanji preko Salija, koji je iskoristio odličan pas Vidosavljevića za 4:1. Tom prilikom povredio se i golman TSC-a, Veljko Ilić, a umesto njega na teren je ušao Nikola Simić. 

Opustili su se malo domaći igrači posle sigurnog vođstva, što je na najbolji način iskoristio Matija Gluščević u 78. minutu. Posle odlične asistencije Sali Vižđija, šutirao je mladi fudbaler sa oko 15 metara i poslao loptu uz desnu stativu za 4:2.

Stigao je Radnički i do trećeg gola u 90. minutu preko Bukumira, fantastičnim šutem sa osamnaest metara, međutim nije bilo vremena za preokret i izjednačenje u Bačkoj Topoli - 4:3.

U narednom kolu TSC dočekuje Čukarički, dok Radnički 1923 gostuje Crvenoj zvezdi.  

 

Mozzart bet Superliga, 34. kolo (plej-of)


TSC - Radnički 1923 4:3 (3:0)
/Jovanović 6, Đakovac 10,55, Stojić 15 - Vižđi 61, Gluščević 78, Bukumira 90/

Napredak - Partizan 3:3 (2:1) 
/Majdevac 19, 51, Bastajić 26 - Filipović 7, Janković 81, Zahid 89/
Vojvodina - Čukarički 18.00 (AP3)
Mladost L. - Crvena zvezda 18.30 (AP1)

 

Standings provided by Sofascore