Superliga Srbije

Debitant u Zvezdinom dresu Ognjen Mimović ostvario san: Jedan je ispunjen, sada idem po "prvenac"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.02.2024 12:18
Ognjen Mimović na utakmici omladinske Lige šampiona MN Press
Ognjen Mimović na utakmici omladinske Lige šampiona

Mladi fudbaler Crvene zvezde Ognjen Mimović izjavio je danas da mu se ostvario san da debituje za prvi tim "crveno-belih" na stadionu Rajko Matić.

Crvena zvezda je juče na svom terenu pobedila Čukarički 3:0 u 22. kolu Superlige Srbije. Mimović je na ovom meču debitovao za šampiona Srbije.

"Od prvog dana kada sam počeo da treniram fudbal sam maštao da zaigram za Zvezdu i to još na Marakani. Kao neko ko je iz zvezdaške porodice, moram da istaknem da se ovim nastupom ostvarila želja i svih mojih ukućana, kojima bih se zahvalio na velikoj podršci. Nadam se da je ovo jedna od mnogih utakmica koje me čekaju u 'crveno-belom' dresu, a najvažnije je da smo uspeli da pobedimo Čukarički, koji je jedan od najboljih timova u šampionatu", rekao je Mimović, prenosi zvanični sajt kluba. 

"Bili smo čvrsti, kompaktni i u pravo vreme koristili naše prilike. Pod utiscima sam, ali zaista se osećam fenomenalno. Hvala stručnom štabu na ukazanom poverenju, ali i trenerima i saigračima iz OFK Beograda u kom sam izuzetno napredovao".

Mimović je rođen 17. avgusta 2004. godine, a prošao je omladinsku školu Zvezde.

"Verujem da ćemo osvojiti 'duplu krunu', jer smo najbolji tim u Srbiji. Čeka nas već sledećeg vikenda izuzetno teško gostovanje protiv TSC-a, a zatim i 'večiti derbi'. Dobro radimo, deo smo najvećeg kluba u Srbiji i u skladu s tim, samopouzdanje i pobednički mentalitet moraju da budu prisutni. Mene će ovaj debi motivisati da nastavim da radim još više. Još jednom, san je ostvaren, ali želim da se ustalim u prvom timu, pa i da postignem prvenac, iako to možda nije karakteristično za bekove, premda sam kao mlađi igrao u napadu. Međutim, debi za Zvezdu na Marakani je nešto najlepše što fudbaler može da poželi", istakao je Mimović.