Superliga Srbije

(VIDEO) Marko Konotar u nadoknadi "poništio" gol Sava Petrova i doneo Železničaru bod u Nišu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.12.2023 18:55
(VIDEO) Marko Konotar u nadoknadi "poništio" gol Sava Petrova i doneo Železničaru bod u Nišu MN Press

Malo radosti na "Čairu" pred zimsku pauzu raspršio je Marko Konatar prvencem u drugom minutu nadoknade kojim je doneo Železničaru bod protiv Radničkog u Nišu 1:1 (0:0). Golom Save Petrova, Radnički je vodio od 54. minuta protiv Pančevaca u derbiju začelja devetog kola Mozzart bet Superlige, ali kiks u finišu koštao ih je trijumfa pa će zimovati na 15. poziciji sa mnogo glavobolje za trenera Slavoljuba Đorđevića.

Dve poluprilike na obe strane (Mesarović, Hajdin) bilo je sve što je bilo vredno pomena iz prvog poluvremena meča na "Čairu", gde su Radnički i Železničar više mislili na svoj od protivničkog gola.

Međutim, u nastavku su Nišlije ubacili u veći prenos i već u 54. minutu Sava Petrov je odlično reagovao na centaršut Belakovića sa leve strane i sa desetak metara glavom sproveo loptu u mrežu. Mogao je isti igrač da uveća prednost desetak minuta kasnije, ali njegov udarac, kao i pokušaj Mesarovića nešto kasnije nisu doveli do promene rezultata. Ekipa Železničara iz Pančeva bila je u podređenom položaju sve do samog finiša.

Pokušavali su domaćini da drugim golom reše meč, imali su nekoliko dobro organizovanih napada, ne i dobru završnicu, što je možda i najveći problem ovog tima od starta sezone. I onda je usledila kazna, Marko Konotar je sa desetak metara savladao golmana Rosića i svoj tim zadržao na 14. poziciji.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 9. kolo

sreda

Radnički 1923 - Radnik 1:0 (1:0)
/Sahli 22/

Partizan - Crvena zvezda 2:1 (1:0)
/Natho 41 pen, Saldanja 66 - Endijaj 71/

četvrtak

Novi Pazar - Spartak 0:1 (0:0)
/Ubiparip 87/

Radnički Niš - Železničar 1:1 (0:0)
/Petrov 54 - Konatar 90+2/

Voždovac - Vojvodina 19.00 (TV Arena 3 Premium)

petak

Čukarički - Mladost 14.00 (TV Arena 1 Premium)

Javor - IMT 16.00 (TV Arena 1 Premium)

TSC - Napredak 17.00 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore