Serija A

Roma se obrukala u Firenci: Jurića već smenjuju i vrćaju De Rosija?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2024 13:20
Danijele De Rosi možda se vrati na klupu Rome Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini
Danijele De Rosi možda se vrati na klupu Rome

Poraz od Elfsborga, bio je prebrisan pobedom nad Dinamom iz Kijeva, ali debakl u Firenci od Fiorentine (1:5), može da košta posla trenera Rome Ivana Jurića. I to samo posle mesec i po dana, čelnici Rome razmišljaju da otpuste Hrvata i vrate Danijele De Rosija na klupu, prenose neki italijanski mediji!? Jer i gazda Fridkin i De Rosi su u Americi, slučajno ili namerno...

Tradicija vraćanja trenera koje ionako već plaćaju odavno je prisutna u Seriji A, ali De Rosi (imao ugovor od 2027) je mnogo loše započeo sezonu što ga je i koštalo otkaza pre mesec dana.

Jurić je doneo onaj potrebni pozitivni efekat, ali blamaža u Firenci mu je poljuljala poziciju.

 

 

"Znamo kakav je fudbal, jednom utakmicom sve možete baciti u wc šolju. Mi radimo, drugi odlučuju: ostajem pri stavu da smo u ovih 40 dana uradili dobre stvari, s tim da je ovaj poraz od Fiorentine neočekivan jer je ekipa sve uradila pogrešno", istakao je Ivan Jurić.

Koliko je bio ljut na iskusnije igrače pokazao je Jurić u 32. minutu kada je iz igre izveo Kristantea i Anhelina.

"Mladi su igrali dobro, stari su se vratili na neki prethodni nivo. Ovakve utakmice se dešavaju, nadam se da će ostati duboko zakopana u prošlosti. Nadam se da ćemo od danas nastaviti sa progresom igre i forme", istakao je Jurić.

"Korijere delo sport" ističe da bi Roma mogla da razmišlja i o Robertu Manćiniju koji je dobio nedavno otkaz na mestu selektora Saudijske Arabije.