Serija A

Vanja Milinković Savić i Mile Svilar među pet najbolje ocenjenih golmana Serije A

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2024 11:10
Vanja Milinković Savić je na trećem mestu u Seriji A Guliver/Marc oCanoniero
Vanja Milinković Savić je na trećem mestu u Seriji A

Vanja Milinković Savić i Mile Svilar nalaze se u Top 5 najbolje ocenjenih golmana Serije A u dosadašnjih devet kola.

Srpski reprezentativac iz Torina je treći na listi sa prosečnom ocenom 6,50, dok je golman Rome odmah iza njega sa ocenom 6,44. Daleko od toga da su i odbrane dva kluba među uspešnijima u ligi, ali srpski golmani zaista brane odlično ove sezone.

Vanja Milinković Savić samo nastavlja sa konstantnom formom koju pokazuje poslednje dve sezone. Jeste primio 13 golova (11 Serija A), na 10 mečeva (8 Serija A), ali četiri puta je susret završio bez primljenog pogotka, a odbranio je penal Mariju Pašaliću (Atalanta) za pobedu od 2:1. Međutim, ka golu Vanje je upućeno najviše udaraca 44, a on je ubeležio 33 odbrane! Zato je Torino na devetom mestu sa 14 bodova.

 

 

Mile Svilar je branio na svih 12 mečeva za Romu ove sezone, primio je 13 golova (11 Serija A), četiri puta imao "klin šit". On je imao 30 odbrana od 41 udarca koji su bili upućeni na njegov gol i jedan je od najboljih igrača "vučice" u sezoni koja trokira u Seriji A, pa je trenutno na 11. mestu sa 10 bodova

Na listi najbolje ocenjih golmana Serije A vodi Davide De Hea, golman Fiorentine sa ocenom 6,67, istu prosečnu ocenu ima i Aleks Meret iz Napolija, dok je iza srpskih golmana Majk Manjan iz Milana sa ocenom 6,31.