Serija A

Inzagi ljut: Juve je umesto da pretrpi katastrofu, dao četiri gola iz četiri šuta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2024 09:38
Simone Inzagi je bio baš razočaran Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Simone Inzagi je bio baš razočaran

Posle 63 godine u "Derbiju Italije" viđena je goleada za nezaborav jer su Inter i Juventus odigrali 4:4. Bio je to četvrti najefikasniji meč dva velika rivala Serije A, a do sada je Juventus slavio 9:1 (1961), pa 7:2 (1913) i 6:2 (1932).

Utakmica je bila spektakularna za gledaoce, što je potvrdio i trener Intera Simone Inzagi, ali s obzirom na dešavanja, broj prilika, šampion Italije je trebalo ubedljivo da slavi, pogotovo što je imao prednost od 4:2.

"Neutralni ljubitelji fudbala su se zabavili, uživali, ja nisan. U stvari, veoma sam ljut i razočaran. Moraćemo da analiziramo to kako smo primili četiri gola. Juve sme da šutira četiri puta. Ali apsolutno ne sme da nam da četiri gola", rekao je Inzagi.

Inter je ove sezone na devet utakmica primio 13 golova što je više od 50 odsto ukupno primljenih golova za celu proteklu sezonu (22).

"Prvi gol Jildiza smo primili posle auta. Drugi nakon što su na jednog igrača izašla trojica naših fudbalera, to se nikad ne radi. A, zaslužili smo pobedu. I u svlačionici sam video tužna lica. Šteta".

 

 

Promašio je Inter mnogo prilika, branio je dobro i Di Gregorio, a jedan gol je postigao i Dušan Vlahović.

"Juventus je trebalo da primi sedam ili osam komada. A mi nismo dali ni pet. Dobro je što smo stvorili toliko šansi, ali morali smo da uradimo više. Baš tu leže i bes i razočaranje. Ne možeš da primiš četiri takva gola. Četiri gola iz četiri šuta – ne smeš to sebi da dozvoliš", ponovio je Inzagi.

Tijago Mota, trener Juventusa je na kraju i žalio što njegovi igrali nisu stigli do preokreta.

"Nikad nismo patili ovako, niti rivalu dozvolili toliko šansi... Inter je mogao da ’ubije utakmicu’. Ali nije, a na kraju smo mi bili ti koji su imali najbolju priliku na 4:4", rekao je Mota.