Serija A

Strašan derbi Serije A: Juventus slavi Kenana Jildiza, Inter "prokockao" dva gola prednosti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2024 19:55
Dušan Vlahović, strelac prvog gola za Juventus Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Dušan Vlahović, strelac prvog gola za Juventus

Kakav derbi, strašan derbi na stadionu "Đuzepe Meaca" u duelu Intera i Juventusa. Osam golova, pet za poluvreme, dva penala, preokreti, šanse, stative na obe strane, bukvalno sve viđeno je u Milanu u okršaju dve najbolje ekipe italijanskog fudbala. Na kraju Inter - Juventus 4:4

 

 

Značajan doprinos u fantastičnoj utakmici dao je i srpski reprezentativac Dušan Vlahović, strelac izjednačujućeg gola za Juventus u 20. minutu. Ipak, junak ekipe iz Torina zove se Kenan Jildiz koji je sa dva gola u finišu meča, vratio Juventus sa ivice pinora i doneo važan bod crno-belima.

TanjugAP Photo/Luca Bruno

Dušan Vlahović, strelac prvog gola

Statistika kaže da je Juventus uputio 18 šuteva, dok je Inter imao 10, u okvir gola domaći su šutirali devet puta, dok su gosti ostali na pet, ali su zato uspeli da postignu četiri gola. 

Odlično je Inter otvorio derbi na stadionu "Đuzepe Meaca". Već u 14. minutu domaći su iskoristili grešku Juventusa. Pavar je uputio centaršut u šesnaesterac gostiju. Tamo je bio Tiram, Danilo je bez potrebe udario po nogama napadača Intera i za glavnog sudiju nije bilo dileme. Penal. Siguran sa jedanaest metara bio je Zjelinski. 

 

 

Šokantni pogodak, nije međutim negativno uticao na igrače Juventusa. Baš naprotiv, kao da ih je dodatno motivisao. U 20. minutu, gosti su izjednačili. Kabala je prošao po desnoj strani, a zatim je lopta stigla do Mekenija. Nije oklevao Amerikanac, podigrao je glavu i video Vlahovića samog na pet metara. Kao na tacni poslužen je srpski napadač, koji je bez problema smestio loptu u mrežu Intera za 1:1. 

 

 

Poptuni preokret napravili su igrači Juventusa u 26. minutu. Konseisao je kao brzi voz prošao pored odbrane Intera, usledilo je precizno dodavanje do Vee, koji je sa tri metra u padu "ugurao" loptu u mrežu - 1:2. 

Činilo se tada da je prvak Italije na kolenima i da se samo čeka završni udarac Vlahovića i drugova. Međutim, nisu tako mislili izabranici Simonea Inzagija. 

 

 

U 35. minutu posle duplog pasa Tirama i Mhitarjana, reprezentativac Jermenije je napravio korak dva ka golu Juventusa, dovoljno da sebi otvori prostor i šutira sa 13 metara. Ništa tu nije mogao Mikele Di Gregorio. Lopta je već bila u mreži 2:2.

Dva minuta kasnije tresle su se tribine na "Đuzepe Meaci". Skočili su navijači Intera, jer se za potpuni preokret pobrinuo ponovo Zjelinski. Kalulu je u šesnaestercu Juventusa, šutnuo Damfrisa, a za glavnog sudiju nije bilo dileme. Ponovo penal. Izvođač isti. Zjelinski je i drugi put bio uspešan od Di Gregorija. 

Bolje su drugo poluvreme otvorili igrači Intera, Federiko Dimarko bio je u šansi u 50. minutu, međutim odlično je reagovao golman Juventusa. Ipak, tri minuta kasnije ništa nije mogao.  Damfris je dobio loptu na desnoj strani, čak trojica igrača gostiju krenula su u blok, ali kasni. Lopta je već otišla u donji levi ugrao za - 4:2.

 

 

Neverovatno šta je u kratkom vremenskom intervalu promašio Inter. Dimarko je dva puta bio u prilici, dok je Barela pogodio prečku u 68. minutu, istina uz pomoć golmana Juventusa. Lako su dolazili do gola gostiju izabranici Simonea Inzagija, kao da nikoga nije bilo na sredni terena od igrača kluba iz Torina. 

 

 

I Lautaro Martinez je posle kornera Dimarka bio u šansi, međutim i ta lopta je otiša pored gola. I kad se šanse ne iskoriste sledi kazna. Umesto da "zaključaju" utakmicu, fudbaleri Intera su je uveli u dramu. 

Posle dodavanja Mekenija, Jildiz je sam prošao po levoj strani, Damfis je kasnio sa blokom, dovoljno da mladi Turčin smesti loptu iza leđa Zomera - 4:3.

Tijago Mota je u 77. minutu iz igre izveo Dušana Vlahovića, a na teren je ušao Mbangula. Ipak, ključnu promenu je napravio u 61. minutu, kada je u igru uveo Jildiza, umesto Vee.

Samo koji minut kasnije Jildiz je mogao da izjednači na 4:4, ipak, odbranili su se tada domaći. Ono što nije pošlo za nogom tada mladom Turčinu, jeste u 84. minutu. Ponovo je Jildiz iskosristio slabu postavku Demfrisa, šutira je sa desetak minuta iskosa sa leve strane i pogodio za izjednačenje.  

Potpuni šok i neverica na "Đuzepe Meaci". Sa ovim bodom, Inter je ostao na drugom mestu sa 18 bodova, dok Juventus na trećem ima bod manje. 

 

Serija A, 9. kolo

PETAK

Udineze - Kaljari 2:0 (1:0)
/Luka 38, Dejvis 78/

Torino - Komo 1:0 (0:0)
/Njie 75/

SUBOTA

Napoli - Leće 1:0 (0:0)
/Di Lorenco 73/

Bolonja - Milan odloženo

Atalanta - Verona 6:1 (3:0)
/De Ron 6, Retegi 9, De Ketelare 14, Lukman 29, 34 - Sar 42/

NEDELJA

Parma - Empoli 1:1 (0:1)
/Šarpentije 80 - Kulibali 35. aug/

Lacio - Đenova 3:0 (1:0)
/Noslin 21, Pedro 86, Vecino 90+5/

Monca - Venecija 2:2 (2:2)
/Kirjakopulos 23, Đurić 44 - Elertson 15, Svoboda 39/

Inter - Juventus 4:4 (3:2)
/Zjelinski 14, pen 37 pen, Mhitarjan 36, Damfris 53 - Vlahović 20, Vea 27, Jildiz 71, 84/ 

Fiorentina - Roma 20.45 (AP3)

 

Standings provided by Sofascore