Serija A

Lacio siguran, Đenova nastavlja da tone, Filip Stanković branio u remiju Venecije i Monce

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2024 16:58
Rimljani su bez problema stigli do tri boda Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino)
Rimljani su bez problema stigli do tri boda

Nastavlja se crni niz za izabranike Alberta Đilardina. Bila je ova osma utakmica u nizu  bez pobede (dva remija i šest poraza Serija A i Kup Italije),  za Đenovu, a poslednji put su se igrači ovog kluba radovali još 24. avgusta protiv Monce. Na kraju Lacio - Đenova 3:0.

 

 

Lacio nije oduševio, ali je, igrao koliko mu je trebalo da zabeleži peti trijumf u sezoni. Rano su Rimljani došli do prednosti, već u 21. minutu. Tavareš je odlično pobio po levoj strani, nisu mu mogli ništa igrači Đenove. Ipak, na ivici šesnaesterca, lopta je završila u nogama Nosilina. Usledio je "slalom" korz odbranu gostiju, a onda i precizan šut sa desetak metara za 1:0.  

 

 

U prilično izjednačenoj utakmici, Lacio je posle prvog poluvremena imao pet šutrva, a Đenova jedan manje. Zanimljivo obe ekipe su uputile po jedan šut u okvir gola i to je bilo dovoljno za vođstvo Lacija. 

Nastavak utakmice, doneo je mirniju igru Lacija, koji je u potpunosti kontrolisao utakmicu i zasluženo stigao do tri boda. Kada se očekivao kraj utakmice, pobedu Rimljana u 86. minutu potvrdio je  Pedro, posle sjajne akcije i dodavanja Kastelanosa, a tačku na ovaj duel stavio je Vecino u petom minutu nadoknade. 

U narednom kolu Lacio igra protiv Koma, a Đenovu očekuje duel sa Fiorentinom. 

Monca je posle pobede u minulom kolu protiv Verone, stigla do petog remija u Seriji A. Sa druge strane Venecija je prekinula crni niz od tri poraza i konačno je mogla da slavi i taj jedan bod. Gosti su imali priliku da stignu i do pobede, ali u poslednjih deset minuta nisu uspeli da iskoriste igrača više, jer je zbog gubog prekršaja isključen Bondo. 

 

 

Venecija je prva stigla do prednosti zahvaljujući Elertsonu, ali radost nije dugo trajala jer je Krijakopulos brzo, savladao Stankovića i izjednačiona 1:1.

Svoboda je vratio prednost gostima, a internacionalac iz Bosne i Hercegovine, Milan Đurić bio je koban po Filipa Stankovića u 44. minutu. 

Nastavak utakmice doneo je opreznu igru na obe strane. Ipak, više šuteva imali su igrači Monce čak 13, dok su gosti stali na 6, oba tima imala su po dva u okvir gola. 

 


Serija A, 9. kolo

PETAK

Udineze - Kaljari 2:0 (1:0)
/Luka 38, Dejvis 78/

Torino - Komo 1:0 (0:0)
/Njie 75/

SUBOTA

Napoli - Leće 1:0 (0:0)
/Di Lorenco 73/

Bolonja - Milan odloženo

Atalanta - Verona 6:1 (3:0)
/De Ron 6, Retegi 9, De Ketelare 14, Lukman 29, 34 - Sar 42/

NEDELJA

Parma - Empoli 1:1 (0:1)
/Šarpentije 80 - Kulibali 35. aug/

Lacio - Đenova 3:0 (1:0)
/Noslin 21, Pedro 86, Vecino 90+5/

Monca - Venecija 2:2 (2:2)

/Kirjakopulos 23, Đurić 44 - Elertson 15, Svoboda 39/

Inter - Juventus 18.00 (AP2)
Fiorentina - Roma 20.45 (AP3)

 

Standings provided by Sofascore