Serija A

Serija A na TV Arena sport: Inter i Vlahovićev Juventus oči u oči u Milanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2024 09:13
Dušan Vlahović, fudbaler Juventusa, jedan od glavnih aduta protiv Intera Guliver/AP Photo/Gregorio Borgia
Dušan Vlahović, fudbaler Juventusa, jedan od glavnih aduta protiv Intera

Nedeljna tura mečeve devete runde Serije A počinje ranim duelom Parme i Empolija, ali svi ljubitelji italijanskog klupskog fudbala broje sitno do derbi okršaja Intera i Juventusa u Milanu (18.00, TV Arena 2 Premijum). 

Em je reč o apeninskim velikanima, em su oba tima deo najbliže pratnje vodećeg Napolija, em i jedni i drugi raspolažu odličnim pojedincima... S tim da je domaćin sa "Đuzepe Meace" u boljoj rezultatskoj seriji, s tri vezane prvenstvene pobede, "oplemenjenih" trijumfima nad Jang Bojsom i Crvenom zvezdom u Ligi šampiona. 

"Ne cvetaju ruže u preduzeću" Simonena Inzagija ove sezone onako kako se očekivalo, ali stvari polako i sigurno idu na bolje, a eventualno osvajanje tri boda protiv "stare dame" dodatno bi osnažilo samopouzdanje Martineza, Barele i ostatka ekipe aktuelnog prvaja Italije, s dva remija i jednim porazom u odbrani trona. 

Juve zaostaje samo jedan korak za "neroazurima", još nije ostao praznih šaka od početka tekućeg izdanja SA, ali zato je već izbrojao četiri nerešena rezultata. Uz to su srpski reprezentativac Dušan Vlahović i ostali puleni Tijaga Mote bili poražena strana u poslednjem krugu LŠ, protiv Štutgarta. 

Što, naravno, ne može i ne sme da ima veze sa osvajačkim namerama crno-belih u Milanu, jer klub takve veličine uvek i svuda puca visoko. Uz to ima iza sebe niz od sedam utakmica bez poraza na strani, započet posle kiksa protiv Lacija 30. marta. Mada, teško da bi bili zadovoljni šestim remijem u toj seriji. 

Serija A, 9. kolo

PETAK

Udineze - Kaljari 2:0 (1:0)
/Luka 38, Dejvis 78/

Torino - Komo 1:0 (0:0)
/Njie 75/

SUBOTA

Napoli - Leće 1:0 (0:0)
/Di Lorenco 73/

Bolonja - Milan odloženo

Atalanta - Verona 6:1 (3:0)
/De Ron 6, Retegi 9, De Ketelare 14, Lukman 29, 34 - Sar 42/

NEDELJA

Parma - Empoli 12.30 (AP1)
Lacio - Đenova 15.00 (AS4)
Monca - Venecija 15.00 (AS7)
Inter - Juventus 18.00 (AP2)
Fiorentina - Roma 20.45 (AP3)

 

Standings provided by Sofascore