Serija A

Meč Milana i Bolonje odložen zbog poplave: "Rosoneri" besni zbog odluke lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2024 17:51
Stadion Bolonje pre poplava Guliver
Stadion Bolonje pre poplava

Meč devetog kola italijanske Serije A između Bolonje i Milana koji je trebalo da se odigra u subotu odložen je zbog poplava, saopšteno je na sajtu takmičenja.

Kako je navedeno, utakmica je odložena zbog poplava koje su pogodile oblast Emilija-Romanja, kao i zbog stanja terena na stadionu "Renato Dalara" koji je nekoliko dana bio pod vodom.

Novi termin odigravanja meča biće objavljen naknadno, ali je već jasno da zbog gustog rasporeda oba kluba u Seriji A, Kupu Italije i Ligi šampiona to neće biti pre početka 2025. godine.

Predsednik lige, Lorenco Kazini, je objasnio kada bismo ovaj okršaj mogli pratiti.  

 

 

"U ovom trenutku, sa kalendarom u ruci, najverovatnije je da će meč moći da se odigra u Februaru. Pomeriti meč Verone i Milana? Ne, to bi izazvalo lančanu reakciju. Postoji opcija Božića, hipotetički rečenu, ali i dalje procenjujemo (smeh)", istakao je zvaničnik. 

Inače, ova odluka je izazvala veliko nezadovoljstvo u Milanu, iz očiglednih razloga. Naime, prvotimci Tijeni Rejnders i Teo Ernandez imaju jedan meč suspenzije. Bio je plan da njih dvojica odsustvuju sa otkazanog duela, kako bi potom dobili dozvolu da nastupe u derbiju protiv Napolija u narednoj rundi. Na veliku žalost "rosonera", moraće bez Holanđanina i Francuza da se suprotstave trenutno vodećem timu Serije A.