Serija A

Fonseka kritički nastrojen prema Pavloviću: Mora još da raste...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2024 16:28
Paulo Fonseka i Strahinja Pavlović u razgovoru Profimedia
Paulo Fonseka i Strahinja Pavlović u razgovoru

Promenljivo igra Milan ove sezone i to je svima jasno. Još uvek se ekipa privikava na sistem novog stručnjaka Paula Fonseke, a u mnogome se ovaj period adaptacije odrazio na rezultate. Pred okršaj sa gradskim rivalom Interom se šuškalo da bi portuglaski trener mogao dobiti i otkaz ukoliko ne osvoji pozitivan rezultat, ali mu je na kraju pomalo nočekivana pobeda spasla glavu. 

Međutim, porazi od Bajer Leverkuzena u Ligi šampiona i Fiorentine u Seriji A ponovo su probudili crva sumnje. Nedavno su se "rosoneri" ponovo vratili na pobednički kolosek trijumfom nad Udinezeom, mada ne tako sjajnom igrom. U centru ovih razgovora u statusu i napretku Milana našao se i srpski reprezentativac Strahinja Pavlović

Aktuelni strateg je istakao kako naš štoper ima veliki potencijal i mnoštvo prednosti, ali da do sada još nije odigrao savršenu utakmicu, te da mora još napredovati. Inače, Pavlović je do meča u Udinama presedeo četiri uzastopne utakmice na klupi.  

"Ovo je neka nova realnost za njega, jer ovde igramo potpuno drugačije u odnosu na ono na šta je navikao u svom bivšem klubu. Mislim da je na prvim mečevima radio neke dobre stvari, ali je pokazao i da mora da se popravi u defanzivi. Radili smo na tome, mislim da je napredovao, jer protiv Udinezea je bio bolje izbalansiran", kazao je Fonseka. 

 

 

Strahinjina prednost još od mlađih dana je hrabrost sa kojom iz zadnje linije iznosi loptu u srce igrališta. Ipak, to je prilično opasna "rabota" i ukoliko se ne dovede do perfekcionizma, može biti pogubna po ekipu. To uviđa i Fonseka.

"Pavlović je fizički igrač, on voli da učestvuje u igri. Nama je neophodno da bude bolje izbalansiran, a čini mi se da je u tom smislu u subotu odigrao bolje nego na drugim utakmicama. Međutim, mora još da raste. Još uvek nije odigrao utakmicu bez greške, iako je generalno odigrao dobro. Mnogo toga još mora da unapredi", rekao je Portugalac.

Za  kraj je, Fonseka je objasnio Pavlovićeve greške protiv Udinezea, naglasivši da je crveni karton Tijanija Rejndersa, jer ga je ostavio na vetrometini kada ga je odvukao napadač. 

"Rejnders i Terasijano su zamenili pozicije, što je bilo planirano, mada su mogli da odrade to malo bolje. Međutim, Pavlovića je odvukao napadač u zoni u kojoj ne bi trebalo da reaguje, pogotovo ako odbrana stoji visoko i u liniji. Ne smemo da dopuštamo da nas protivnički centarfor tako izvlači i to je bila greška. Pričao sam posle utakmice sa njim i mislim da je razumeo šta sam hteo da mu kažem. Mora da nauči i popravi se", bio je oštar, ali pravičan Fonseka.