Serija A

Uspavanka u Rimu pripala Interu: Lautaro probio drugu najbolju odbranu Serije A

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.10.2024 22:44
Lautaro Martinez, strelac gola na meču sa Romom Profimedia
Lautaro Martinez, strelac gola na meču sa Romom

Pravu malu uspavanku su nam priredili fudbaleri Rome i Intera danas na Olimpiku. Ne treba to da nas previše čudi s obzirom da je "vučica" ove sezone pod Ivanom Jurićem poznata po slaboj efikasnosti, ali i odličnom defanzivnom zidu koji joj je do ovog kola čuvao naziv druge najbolje odbrane Serije A. 

Ipak, posle nekoliko pokušaja, Lautaro Martinez je u 60. minutu uspeo probiti otpor tima iz "večnog grada" i tako je bacio ispod Napolija po broju primljenih golova sa šest. Moraće u Rimu i dalje da čekaju kako bi probili negativni niz od osam vezanih godina bez pobede nad "nerazurima". 

Malo uzbuđenja smo videli na ovoj utakmici. U prvom delu igre nas je najviše uzbudio spektakularni udarac Henriha Mikitarijana sa distance, koji je bez prijema uspeo da lepo zahvati "skočicu" i savlada Mileta Svilara, ali ne i prečku. Taj 13. minut nam je pogrešno dao nadu da bismo mogli gledati goleadu. 

Profimedia

Mile Svilar brani pokušaj Henriha Mikitarijana

U par navrata su pokušavali igrači Rome - Lorenco Pelegrini, Zeki Čelik i Artjom Dovbik, ali ništa dovoljno konkretno i vredno pomena. 

Nastavak nije doneo ništa što več nismo videli. Sve do 60. minuta, tihovao je Olimpiko, a onda ga je iz muka u posmrtnu tišinu pretvorio prošlogodišnji "kapokanonijere". Valja priznati - poklon mu je dao Nikola Zalevski koji se okliznuo na sredini terena i otvorio kontranapad ekipi Simonea Inzagija. 

Davide Fratezi je ušao u trk, potom prebacio loptu sa desne strane do Lautara, koji je ponovo imao sreće, ako se uzme u obzir da o Čelika odbila lopta, iako ju je imao na nozi. Argentincu je preostao lakši deo posla. 

Roma je imala svoje šanse. U 69. minutu je Paolo Dibala proverio koncentraciju Jana Somera, ali nedovoljno precizno, a samo minut kasnije se okušao i Dovbik. Sve uzalud. 

Paradoksalno - opasniji je Inter bio posle datog gola, nego pre, i prosto je neophodno istaći kako je Mile Svilar u dva navrata spasavao "vučicu" od inače nemilosrdnom Markusa Tirama.

Na kraju je ostalo 1:0 za aktuelnog šampiona Serije A, koji sada sa svoji 17 poena kaska za vodećim Napolijem za dva boda, dok je Ivan Jurić zabeležio drugu utakmicu bez pobede na klupi Rome, koja ima 10 bodova i drži desetu poziciju. 

Sve mečeve Serije A možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

Serija A, 8. kolo

SUBOTA

Komo - Parma 1:1 (1:1)
/Paz 45 - Boni 20/

Đenova - Bolonja 2:2 (0:1)
/Pinamonti 73, 85 - Orsolini 37, Odgard 56/

Milan - Udineze 1:0 (1:0)
/Čukvueze 13/

Juventus - Lacio 1:0 (0:0)
/Gila 85 ag/

NEDELJA

Empoli - Napoli 0:1 (0:0)
/Kvarackelija 64p/

Leće - Fiorentina 0:6 (0:3)
/Kataldi 20, 45,  Kolpani 34, 54, Beltran 61, Parizi 72/ 

Venecija - Atalanta 0:2 (0:1)
/Pašalić 7, Retegi 47/ 

Kaljari - Torino 3:2 (1:1)
/Viola 38, Palomino 74, Koko 78AG - Sanabria 41, Lineti 55/ 

Roma - Inter 0:1 (0:0)
/Martinez 60/ 

PONEDELJAK

Verona . Monca 20.45 (AP3)

 

Standings provided by Sofascore