Serija A

Juventusu teško i sa igračem više: Gila autogolom "skratio" muke ekipi iz Torina, Vlahović pogodio prečku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2024 22:48
Dušan Vlahović, napadač Juventusa, imao je nekoliko dobrih šansi Profimedia
Dušan Vlahović, napadač Juventusa, imao je nekoliko dobrih šansi

Na ivici ambisa bilo je Juvenus, a onda je izabranike Tijaga Mote "častio" autogolom štoper Lacija, Gila u 85. minutu utakmice. Posle tri remija konačno su "bjankoneri" slavili pred domaćim navijačima. Iako su tokom većeg dela meča, tačnije od 24. minuta imali igrača više, Juventus nikako nije mogao da nađe rešenje za odbranu kluba iz Rima. 

 

 

Odlično se držao Lacio, bili su na pragu velikog remija, posle dve vezane pobede, međutim sav trud pao je u vodu pet minuta pre kraja meča.  

Juventus je posle večerašnjeg meča preskočio Inter i Milan na tabeli i sada se nalazi na drugom mestu iza Napolija, koji ima i utakmicu manje. Dušan Vlahović, imao je nekoliko odličnih prilika, pogodio je i stativu, ali ga gol nije hteo.

Nije dobro utakmica počela za Lacio. Kalulu je bio u kontranapadu i baš kada se spremao da šutira, Romanjoli je neoprezno startovao i s leđa oborio fudbalera Juventusa. Za sudiju nije bilo dileme, pa je Lacio ostao sa igračem manje u 24. minutu. 

 

 

Dva minuta kasnije Vlahović je fantastično šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla malo iznad prečke. I to bi bilo sve od Juventusa u prvih 45 minuta igre. 

Iako su imali igrača više, fudbaleri Juventusa nikako nisu uspevali da dođu do gola gostiju i prave šanse. Pokušao je Mota izmenama da ubrza igru, pa je na teren poslao Fađolija i Veu, dok su teren napustili Savona i Lokateli. Ukazala se prilika Juventusu da u 57. minutu dođe do vođstva.

 

 

Dušan Vlahović je posle odbitka sa sedam - osam metara šutirao i pogodio prečku. Zatim je Timoti Vea odlično centrirao, a Daglas Luiz je šutirao glavom. Lopta je ponovo završila pored gola Lacia. 

Morao je Mota ponovo nešto da menja, pa je u 72. minutu, izveo Tirama i Gatija, a u igru je ušao mladi crnogorski internacionalac Vasilije Adžić, kome je ovo ujedno bio i debi u dresu Juventusa.

 

 

I kada su svi očekivali remi, usledila je katastrofalna greška štopera gostiju. Kabal je uputio centaršut sa leve strane, nikoga nije bilo u šesnaestercu Lacija od igrača Juventusa. U želji da izbije loptu u korner, Mario Gila, je malo zakačio, dovoljno da prevari golmana Provedela - 1:0. 

Sreća je definitivno bila uz fudbalere Juventusa, koji su slavili u jednom od dva derbija 8. kola italijanske Serije A.

Serija A, 8. kolo


SUBOTA


Komo - Parma 1:1 (1:1)
/Paz 45 - Boni 20/
Đenova - Bolonja 2:2 (0:1)
/Pinamonti 73, 85 - Orsolini 37, Odgard 56/
Milan - Udineze 1:0 (1:0)
/Čukueze 13/
Juventus - Lacio 1:0 (0:0)
/Gila 85 ag/

NEDELJA

Empoli - Napoli 12.30 (A1P)
Leće - Fiorentina 15.00 (A2P)
Venecija - Atalanta 15.00 (AS6)
Kaljari - Torino 18.00 (AS2)
Roma - Inter 20.45 (A3P)

 

Standings provided by Sofascore