Serija A

Jović na meti Rome? U igri još jedno ime...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 17:37
Luka Jović u dresu reprezentacije Srbije MN Press
Luka Jović u dresu reprezentacije Srbije

Fudbaler Milana, Luka Jović, ne dobija veliku priliku ove sezone. Paulo Fonseka ga hrani minutima na kašičicu (u proseku 28 po utakmici), a evidentno je da se manjak igre odrazio i na golgeterske sposobnosti srpskog asa (viđeno u utakmicama u nacionalnom dresu). Napadaču je potreban kontinuitet - opšte poznato pravilo - te uopšte nije isključeno da Luka karijeru nastavi u drugom klubu u januaru. 

Međutim, državu ne bi menjao prema tvrdnjama italijanskih medija, s obzirom da je za njegove usluge navodno zainteresovana Roma. Klub iz "večnog grada" je kao prvu opciju u navali ovog leta izabrao Artjoma Dovbika. Ukrajinac je zablistao u istorijskoj sezoni Đirone i za 30.5 miliona evra u ekipu "vučice". 

 

 

Ipak, i njemu je potrebna zamena, a kako Jović polako pada u treći plan u Milanu (prednost imaju Tami Ejbraham i Alvaro Morata), mnogo primamljivije može delovati mesto drugog napadača u prestonici Italije

Romi se ne troši mnogo novca, i ideja je da se za Luku izdvoji oko milion i po evra (gore, dole). Takođe, Jović nije jedina opcija, s obzirom da se šuška kako bi zamena za Dovbika mogao biti i Milan Đurić iz Monce. Svakako jeftinija opcija, ali ipak manje pristupačna, s obzirom da se radi o prvom izboru u napadu. U svakom slučaju, bosanskohercegovački napadač je konkurencija "orlu", a koliko obe priče imaju pokriće, videće se u januarskom prelaznom roku, koji ipak nije baš iza ugla.