Serija A

Lukaku "komirao" Komo u Napulju: Belgijanac dvostruki asistent i strelac za nova tri boda lidera Serije A

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.10.2024 20:26
Romelu Lukaku, fudbaler Napolija Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP)
Romelu Lukaku, fudbaler Napolija

Nastavlja Napoli da melje rivale, a Komo je bio peta žrtva u Seriji A. Četa Antonija Kontea, posle šokantnog poraza u prvom kolu od Verone (3:0), nema milosti prema protivnicima.

Napoli ređa pobede jednu za drugom, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Kupu Italije, a samo je Juventus uspeo da odoli klubu iz Napulja i dođe do remija (0:0). Sa druge strane Komo je posle tačno mesec dana pretrpeo poraz. Pre toga stigao do dve pobede protv Verone i Atalante (3:2), dok je sa Bolonjom igrao nerešeno 2:2. 

Ipak, protiv raspoloženog Lukakua, odbrana gostiju nije mogla ništa. Na kraju Napoli - Komo 3:1.

Nije se publika na stadionu "Dijego Armando Maradona" još ni smestila na svoja mesta, a domači tim je već poveo. Romelu Lukaku je sjajno uposlio Mektomineja, koji je između dva štopera Koma, odlično prihvatio loptu. Usledio je precizan šut sa desetak metara i lopta je završila iza leđa Audera - 1:0.

 

 

Usledio je period igre bez konkretnih šansi, osim što je Niko Paz u 32. minutu, pogodio stativu. Dodali su gas gosti u finišu prvog dela igre što im se na kraju i isplatilo. Napoli je čekao odmor, a Komo je u odsustvu koncentracije odbrane domaćih došao do izjednačenja. Strefeca ja fantastično šutrao iskosa sa desne strane sa oko dvadeset metara i poslao loptu u donji levi ugoa. Ništa tu nije mogao golman Napolija. 

 

 

Ipak, drugo poluvreme počelo je kao i prvo. Istina ne u prvom minutu nastavka, već je gol "pao" u 53. minutu. Romelu Lukaku bio je strelac sa bele tačke, a pre toga je Roberto oborio Oliveiru u šesnaestercu. 

 

Do kraja meča, Napoli je uspeo da postigne još jedan gol. Neres je bio strelac u 86. minutu Opet je fenomenalni Lukaku sve odradio. Fantastično je Belgijanac na sredini terena ugledao Neresa koji je utrčavao u prazan prostor. Usledio je precizan pas, pobegao je Brazilac odbrani gostiju i smestio loptu u mrežu za 3:1.

 

U narednom kolu Napoli igra protiv Empolija u gostima, dok će Komo ugostiti Parmu.

 

Serija A, 7. kolo

PETAK

Napoli - Komo 3:1 (1:1)
/Mektominej 1,Lukaku 53 pen, Neres 86 - Strefeca 43 /

Verona - Vencija 20.45 (A2P)

SUBOTA

Udineze - Leće 15.00 (AS 1)
Atalanta - Đenova 18.00 (A3P)
Inter - Torino 20.45 (A2P)

NEDELJA

Juventus - Kaljari 12.30 (A1P)
Bolonja - Parma 15.00 (AS3)
Lacio - Empoli 15.00 (AS3)
Monca - Roma 18.00 (AS3)
Fiornetina - Milan 20.45 (A2P)

 

Пласман обезедио Sofascore