Serija A

Inzagi dobio potvrdu: Fratezi menja Barelu protiv Zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.09.2024 13:12
Davide Fratezi koristi odsustvo Barele tanjug/ (AP Photo/Luca Bruno)
Davide Fratezi koristi odsustvo Barele

Inter u utorak dočekuje Crvenu zvezdu u drugom kolu UEFA Lige šampiona (21.00, TV Arena 1 Premium) i treneru Sinomeu Inzagiju meč u Udinama, koji je dobijen 3:2, bio je svojevrsna priprema pred prvi evropski meč na "Đuzepe Meaca". Dobio je potvrdu da je Davide Fratezi sazreo da preuzme jednu od ključnih uloga u veznom redu i baš on će zameniti povređenog Nikolu Barelu na meču sa srpskim prvakom.

"Gazeta delo sport" nije imala dilemu da je Fratezi, uz gol već posle 43 skeunde, bio ključni igrač u trijumu Intera.

"Nije lako koncentrisati se na rezultate koje treba postići a istovremeno postavljati temelje za budućnost. Inzagi svake godine uspeva da iz svakog igrača izvlači ono najbolje (i pobeđuje) a uspeva da proširi "prtljag" dok ne postane još jači", piše renomirani italijanski sportski list.

Nije Fratezi mlad igrač, 25 godina ima, ali igranje u Sasuolu i Interu je ogromna razlika. Prva sezona na "Meaci" protekla je uigravanju i nadogradnji, iako je odigrao 42 utakmice, samo na 10 je bio starter, u Seriji A šest puta! Njegov skor od osam golova i sedam asistencija uklopili su se u šampionasku pazlu osvajača Serije A, ali konkurencija Nikole Barele ga i ove sezone ograničavao u minutaži (263 minuta).

"Fratezi postaje kompletan vezni igrač sposoban da upravlja loptom, da čita meč, da pronađe saigrače. Mesecima je učio nove lekcije i u međuvremenu, minutama koje je dobijao, ponavljao je one one napamet naučene lekcije korisne za Inter. Rešavao je komplikovane mečeve i spremao se da postane više nego rezerva. U Udinama je u delikatnoj utakmici pokazao taktički rast dečaka koji iza svog vedrog karaktera i duhovitih šala, radi vredno na terenu", opisao ga je novinar "Gazete".

Trener Inzagi, koji ne hvali mnogo, a ni često, posle duela u Udinama mogao bi da se složi sa zaključkom italijanskog medija:

"Inteligentan, kompletan nastup, lucidan u čuvanju i raspodeli lopte, a agresivan u napadu na gol. Sa ovim Fratezijem, Inzagi ima još jednog startera".

Nikola Barela je dobio dostojnu zamenu, ne samo u Interu već i u selekciji Italije, a Crvena zvezda još jednog rivala na terenu na koga mora ozbiljno da pripazi. 

Za duel sa Zvezdom, Inter nema na raspolaganju povređene Barelu i Buhanena, a Inzagi je sa spiska izostavio Koreu i Palsiosa. Neki mediji ističu da će trener napraviti i pet izmena, odmoriti neke igrače, a datio šansu Pavaru, De Fraju, Damfrisu, Zjelinskom i Taremiju. Videćemo šta će na ove konstatacije reći Inzagi na pres konferenciji od 15.00 časova, dok će Vladan Milojević pred medije izaćii u 19.15 časova. I to bez treninga na "Đuzepe Meaci".