Serija A

Vlahović je nezaustavljiv kada "ubaci u brzinu više": Kapelo nahvalio napadača Juventusa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.09.2024 14:42
Radost Dušana Vlahovića nakon datog gola za Juventus protiv Đenove Tanjug/AP Photo/Tano Pecoraro/LaPresse
Radost Dušana Vlahovića nakon datog gola za Juventus protiv Đenove

Fudbaleri Juventusa savladali su Đenovu na gostujućem terenu u 6. kolu italijanske Serije A, a srpski napadač Dušan Vlahović je na tom susretu pokazao svoj pun potencijal, smatra proslavljeni italijanski stručnjak Fabio Kapelo.

Iskusni trener je u razgovoru za medije u domovini analizirao igru tima iz Torina i tom prilikom nije štedeo reči hvale na račun bivšeg napadača Fiorentine i Partizana.

"Juventus me je razočarao u prvom poluvremenu, ali se sve promeilo u nastavku. Vlahović je prebacio u 'brzinu više' i bio je nezaustavljiv za igrače domaćeg tima. To se pogotovo odnosi na igru nakon postignutog gola iz penala. Ne govorim to samo zato što je bio strelac dba pogotka, već zbog celokupne igre", rekao je nekadašnji selektor Engleske.

Prema Kapelovim rečima ekipa koju sa klupe prdvodi Tijago Mota ima ogroman kvalitet koji se pokazuje iz nedelje u nedelju.

"Sviđa mi se kako je Mota uklopio taj tim. Oni imaju energiju i dopunjuju se, ali im je potrebno vreme da to pokažu. Kada jednom 'probiju' protivnika, kao što je to bio slučaj u Đenovi, oni onda dominiraju i pokazuju kolikoi zaista mogu", rekao je Kapelo.

Juventus nakon šest odigranih kola zauzima čelnu poziciju na tabeli Serija A sa 12 osvojenih bodova, jednim više od Milana, Intera i Torina.