Serija A

Prvi poraz "bikova", Lacio slavio u Torinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.09.2024 14:26
Koko i Kastelanos, vodili su veliku bitku Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP
Koko i Kastelanos, vodili su veliku bitku

Posle poraza od Fiorentine, klub iz Rima se vratio na pobednički kolosek u Seriji A. Lacio je savladao Torino u gostima, a prvi gol pao je u ranoj fazi meča. "Bikovima" je prvo zatresao mrežu Genduzi u osmom minuta meča, da bi domaćin kapitulirao u 60, a strelac je bio Dia.

Adams je vratio nadu golom u 66. minutu, a onda je Noslin u 89. postigao treći gol za goste. Koko je u drugom minutu nadoknade pogodio za 2:3, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.   

Domaći su u duel sa Rimljanima ušli hendikeprani izostankom srpskog golmana Vanje Milinkovića Saviča, koji je obnovio povredu neposredno pred početaak meča, pa je njegovo mesto među stativama zauzeo Paleari.  Sa druge strane Ivan Ilić odigrao je veoma doabr meč protiv Lacia, ali to nije bilo dovoljno da se spreči novi poraz "bikova". 

I odmah se videla nesigurnost rezervnog golmana Torina. Tavareš je prošao po levoj strani, a zatim je video Genduzija samog u šesnaestercu domaćih, koji je raspalio po sredini gola i zatresao mrežu za 0:1. 

Usledio je period igre koji je u potpunosti pripao Torinu. Trudio se Ivan Ilić da njegov tim dođe do izjednačenja. Tukli su "bikovi" sa svih strana, ali je odolevala odbrana gostiju. 

Najbolju priliku Ilić je propustio u 41. minutu. Tukao je reprezentativac Srbije po sredini gola, međutim Promedel je odlično reagovao.

U nastavku utakmice, ista slika na terenu. Torino je napadao, a Lacio je u 60. minutu iskoristio jednu grešku domćih i došaao do drugog gola. Akciju Isaksana, završio je preciznim udarcem sa jedanaest metara Dia, prethodno je loptu propustio Zakanji, što je zbunilo igrače Torina. Mislili su da je igrač Lacia u ofsajdu, ali je VAR potvrdio pogodak gostiju - 0:2. 

Činilo se da je Torino na kolenima, ali nije tako mislio Adams u 66. minutu. U akciji Ilić - Vlašić- Adams je sa oko petnaest metara šutirao u donji levi ugao i pogodio za - 1:2. 

U 73. minutu Torino je ostao bez pomoći trenera Paola Manolija, koji je zaradio crveni karton. Uprkos tome nastavili su domaći u istom ritmu, opsedali su gol Rimljana, ali u isto vreme pravili i greške u odbrani, što na njihovu sreću goti nisu koristili. 

Na teren je u 80. minutu ušao i nekadašnji član Voždovca, sada Lacia, Adam Marušić, koji nije imao konkretan učinaak. U poslednjih deset minuta Rimljani su se očajnički branili, dok su domaći gađali sa svih pozicija. Reprezentativac Škotske, Adams, bio je bilizu drugog gola u 87. minutu, ipak šutirao je preko gola. 

Poraz Torina potpisao je Noslin u 89. minutu utakmice, koji je samo minut pre toga ušao na teren. Koko je smanjio na 2:3, međutim nije to bilo dovoljno za preokret.

 

SERIJA A, 6. KOLO

PETAK

Milan - Leće 3:0 (3:0)
/Morata 38, Ernandez 41, Pulišić 43/

SUBOTA

Udineze - Inter 2:3 (1:2)
/Kabasele 35, Luka 83 - Fratezi 1, L. Martinez 45+2, 47/

Đenova - Juventus 0:3 (0:0)
/Vlahović 48, 56, Kosijensao 89/ 

Bolonja - Atalanta 1:1 (0:0)
/Kastro 46 - Samardžić 90/


NEDELJA

Torino - Lacio 2:3 (0:1)
/Adams 66, Koko 90+2 - Genduzi 8, Dia 60, Noslin 89/
Komo - Verona 15.00 (AS4)
Roma - Venecija 15.00 (AP2)
Empoli - Fiorentina 18.00 (AS2)
Napoli - Monca 20.45 (AP2)

PONEDELJAK

Parma - Kaljari 20.45

 

Пласман обезедио Sofascore