Serija A

I opet je izmakao taj het-trik: Vlahović sa dva gola doneo pobedu Juveu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.09.2024 19:55
Dušan Vlahović proslavlja prvi gol na meču Profimedia
Dušan Vlahović proslavlja prvi gol na meču

Kao da mreža ostane omađijana kada Dušan Vlahović postigne dva gola na nekoj utakmici Serije A. Ne da' se srpskom reprezentativcu da postigne svoj prvi het-trik u dresu Juventusa od njegovog dolaska u Torinu. I danas, u pobedi protiv Đenove rezultatom 3:0 (0:0), naš napadač je u dva navrata uspeo savladati Pjerluiđija Golinija, ali je navala zakazala kada je impozantna statistika mogla biti kompletirana. Zanimljivo, poslednji put kada se Dušan upisao sa tri hica bilo je 31.10. 2021. godine na meču Fiorentine i Specije. 

Tim Tijaga Mote je još jednom izgledao odlično, ali nažalost, publika to nije mogla uživo videti, s obzirom da su "grifoni" bili kažnjeni usled nereda na tribinama utakmice Kopa Italija sa Sampdorijom. Ipak, postoji sumnja u vezi ekipe mladog stratega.

Ne dovodi se u pitanje igra Juvea kada se pred "starom damom" nađu "fenjeraši", ali na tri prava izazova ove sezone (Roma, Empoli i Napoli), može se reći da su se osetili obrisi Masimilijana Alegrija. Ono što svakako nije ostalo od Italijanovog mandata je klizanje protiv "malih". Pobede protiv Verone, Koma i danas Đenove osvojene su u silovitom maniru, bez velike muke i neizvesnosti. 

Koliko su crno-beli nepodložni klizanjima, pokazuje činjenica da su prvim poluvremenom protiv "grifona" postali prvi tim od kada se trijumf vrednuje sa tri boda u Seriji A, koji je uspeo da sačuva netaknutu mrežu 500 minuta. Ovaj rekord nastaviće da traje makar još neko vreme. 

Svakako, posle prilično ubedljive igre, ali realno rečeno nekonkretne, Dušan Vlahović je u 48. minutu silovitim udarcem u Golinijevu desnu stranu sa bele tačke uspeo matirati golmana Đenove. 

Potom je samo sedam minuta kasnije uspeo iz vrlo teške pozicije na desnoj strani kaznenog prostoa da provuče loptu kraj čuvara mreže "grifona", za duplo vođstvo svog tima. Trijumf je potvrdio Francisko Kosijensao u 89. minutu utakmice.

Nažalost, više prilika "stara dama" i nije imala, iako je Tijago Mota ostavio Srbina do samog kraja u postavi. Moraće Dušan sačekati novu priliku da bi zavredeo loptu sa utakmice. Nju će imati šestog oktobra protiv Kaljarija. 

Crno-beli zauzimaju prvo mesto Serije A sa 12 bodova, a sve utakmice ovog šampionata možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

Serija A, šesto kolo

Petak

Milan - Leće 3:0 (3:0)
/Morata 38, Ernandez 41, Pulišić 43/

Subota

Udineze - Inter 2:3 (1:2)
/Kabasele 35, Luka 83 - Fratezi 1, L. Martinez 45+2, 47/

Đenova - Juventus 0:3 (0:0)
/Vlahović 48, 56, Kosijensao 89/ 
Bolonja - Atalanta 20.45 (A2P)

Nedelja

Torino - Lacio 12.30 (AP1)
Komo - Verona 15.00 (AS4)
Roma - Venecija 15.00 (AP2)
Empoli - Fiorentina 18.00 (AS2)
Napoli - Monca 20.45 (AP2)

Ponedeljak

Prma - Kaljari 20.45

 

Standings provided by Sofascore