Serija A

Milan "preslišao" Leće za pet minuta! Pavlović ostao na klupi, Jović ušao u finišu meča

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.09.2024 22:44
Fudbaleri Milana napuli su mrežu Lećea MN Press
Fudbaleri Milana napuli su mrežu Lećea

Milano je "samleo" Leće na "San Siru". Pitanje pobednika bilo je rešeno već posle prvog dela igre, a "rosoneri" su dodali gas, tek u poslednjih sedam minuta ove deonice meča. Mrežu gostiju pogađali su: Morata, Ernandez i Pulišić - 3:0.  

Trener Paolo Fonseka rešio je da odmori neke igrače za predstojeći meč u Ligi šampiona protiv Bajer Leverkuzena, pa je na klupi ostavio i srpskog defanzivca Strahinju Pavlovića. U startnih jedanaest nije bilo ni Luke Jovića, dok je za Leće od starta igrao crnogorski reprezentativac Krstović. 

Sve do 38. minuta ništa bitno se nije dešavalo na terenu, a onda su se "otvorila" vrata ka golu Lećea. Teo Ernandez je poslao centaršut u šesnaesterac Lećea, Morata je odlično skočio i sa pet metara glavom zatresao mrežu za - 1:0. 

Nije se dugo čekalo na drugi pogodak. Rafael Leao je bio čovek od akcije, a Teo Ernandez je završio posao šutem u levu stranu gola, tako da je Falkone, samo mogao da isprati loptu u mrežu - 2:0. 

Kristijan Pulišić je dva minuta kasnije pogodio za 3:0, posle pravog "karambola" pred golom gostiju. Pokušali su da se odbrane gosti, ali napadali su "rosoneri" kao "osice" i stigli do velike prednosti pred olazak na odmor. 

U nastavku utakmice Milano je samo odrađivao posao. Igrao je tek toliko koliko je bilo potrebno da se "overe" tri boda. Paolo Fonseka poslao je Luku Jovića u 75. minutu na teren, baš kao i mladog Bartezagija.

Ipak, nije se tinejdžer u dresu Milana dugo zadržao na terenu jer je već posle pet minuta morao napolje. Neoprezno je startovao mlađani fudbaler u želji da izbije jednu loptu, uklizao je sa dve noge i malo je nedostajalo da povredi jednog igrača Lećea. Sve je to dobro video Zuferli koji mu je pokazao direktan crveni karton. 

Ipak, nije to uticalo na konačan ishod, izabranici Paola Fonseke su rutinski priveli meč kraju. 

 

Serija A, šesto kolo.

Petak

Milan - Leće 3:0 (3:0)
/Morata 38, Ernandez 41, Pulišić 43/
Subota

Udineze - Inter 15.00 (AS1)
Đenova - Juventus 18.00 (A3P)
Bolonja - Atalanta 20.45 (A2P)


Nedelja

Torino - Lacio 12.30 (AP1)
Komo - Verona 15.00 (AS4)
Roma - Venecija 15.00 (AP2)
Empoli - Fiorentina 18.00 (AS2)
Napoli - Monca 20.45 (AP2)

Ponedaljak

Parma - Kaljari 20.45

 

Пласман обезедио Sofascore