Serija A

Juventus radi za leto: Dejvid stiže besplatno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2024 21:47
Džonatan Dejvid igra poslednju sezonu u Lilu Tanjug/AP Photo/Matthieu Mirville
Džonatan Dejvid igra poslednju sezonu u Lilu

Džonatan Dejvid je poprilično naljutio čelnike Lila kada je odbio da produži ugovor i rešio da ostane do njegovog isteka na leto 2025. godine. Ta informacija je ozbiljno razmotrena u Juventusu, pa je prema pisanju italijanskih medija, generalni direktor Kristijano Đuntoli već napravio prvi kontakt sa igračem i njegovim menadžerom oko nastavka karijere u Seriji A.

Kanadski reprezentativac je odbijao neke ponude iz Nemačke, Engleske i Italije (Napoli, Roma) tokom leta, ali interesovanje Juventusa je ono što je i priželjkivao. Plata od pet-šest miliona evra ne bi trebalo da budu problem za "Staru damu", ali hoće provizija koja se traži, mada nije objavljeno koliko bi trebalo klub da plati igraču i menadžeru što dolazi bez obeštećenja.

 

 

Juventus u ovom času ima samo Dušana Vlahovića kao klasičnu devetku na koju se računa i za narednu sezonu, pa se očekuje da Đuntoli brzo reši sve detalje ugovora sa Dejvidom i da ga overi u januaru. Vlahović i Juventus pregovaraju oko novog ugovora, jer stari ističe na leto 2026. godine i ako se ne dogovore, tvrde mediji, možda će srpski reprezentativac biti prodat, kao što je to urađenoi sa Federikom Kjezom.

Dejvid je stigao u Lil iz Genta pre četiri godine za 27 miliona evra, na 151 utakmici postigao je 73 gola uz 11 asistencija.