Serija A

Firenca slavi Gudmundsona: Pobeda Fiorentine nad Lacijom posle penala u nadoknadi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2024 15:00
Fudbalei Fiorentine Massimo Paolone/LaPresse via AP
Fudbalei Fiorentine

Fudbaleri Fiorentine i Lacija odigrali su premijernu utakmicu nedeljnog programa 5. kola italijanskog prvenstva, a uzbudljiv susret iz Firence, koji ste mogli uživo da pratite na našim kanalima, završen je pobedom "viole", koja je drugi put uzastopno slavila pred svojim navijačima u duelu sa Rimljanima - 2:1 (0:1).

Za razliku od susreta koji su odigrali krajem februara, kada je Fiorentina takođe slavila posle preokreta, ovaj meč u Firenci odlučen je u samoj završnici, a gol vredan prve pobede u takmičenju, postigao je Albert Gudmundson iz penala u nadoknadi vremena.

Gosti iz Rima za nijansu bili su bolji rival u prvom poluvremenu. Pretili su uglavnom iz pozicionih napada, sa čim se Fiorentina nije nosila dobro, pa je Lacio zasluženo golom Marija Gile stigao do prednosti u 41. minutu.

Međutim, dolaskom drugog poluvremena, dinamika na terenu se promenila, a živost u tim iz Firence doneli su Albert Gudmonsen, inače junak i strelac oba gola iz penala za Fiorentinu, kao i Paladino.
 

Gudmundson najpre postigao gol za izjednačenje početkom prvog poluvremena, kada je Genduzi nesmotreno napravio faul u svom šesnaestercu, da bi pečat na sjajnu partiju stavio potom i u samoj završnici, kada je nakon reakcije iz VAR sobe, dodeljen još jedan penal za "violu". 

Nuno Tavarez bio je tragičar, koji je dobio i žuti karton zbog oštrog starta, dok je Gudmonsen još jednom bio siguran sa "bele tačke" za veliko slavlje navijača na "Artemio Franki" stadionu.

Dvostruki šampion Italije time je došao do prve pobede u sezoni i šansu za osvajanje nova tri boda imaće protiv Empolija u narednom kolu, dok su Rimljani pretrpeli drugi poraz u takmičenju, pa će se kod navijača "vaditi" na meču sa Torinom u gostima 29. septembra.

Serija A, 5. kolo

PETAK

Kaljari - Empoli 0:2 (0:1)
/Kolombo 33, Espozito 49/ 

Verona - Torino 2:3 (1:2)
/Kastanos 12, Moskera 90+3 - Sanabrija 10, Zapata 33, Adams 79/

SUBOTA

Venecija - Đenova 2:0 (0:0)
/Busio 64, Pohjanpalo 85/

Juventus - Napoli 0:0
Leće - Parma 20.45 (AP3)

NEDELJA

Fiorentina - Lacio 2:1 (0:1)
/Gudmundson 49, 90 - Gila 41/

Monca - Bolonja 15.00 (AP2)
Roma - Udineze 18.00 (AS2)
Inter - Milan 20.45 (AP1)

PONEDELJAK

Atalanta - Komo 20.45 (AP)

 

Standings provided by Sofascore