Serija A

Mota zamenio Vlahovića u poluvremenu meča sa Napolijem, pa stao u njegovu odbranu: Nisam mu zamerio ništa, bio je dobar!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2024 08:20
Dušan Vlahović, srpski napadač Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP
Dušan Vlahović, srpski napadač

Na veliko iznenađenje mnogih srpski napadač Dušan Vlahović, zamenjen je već u poluvremenu utakmice sa Napolijem. 
Italijanski mediiji, odmah su ovaj potez trenera Juventusa, Tijaga Mote okarakterisali kao izgubljenim poverenjem u srpskog asa, koji nikako da uđe u formu. Ipak, posle utakmice i remija (0:0) sa Napolijem, imao je šta da kaže i šef struke crno-belih. 

 

 

"Vlahović je dobro, nema fizički probleb. Imao je dobro prvo poluvreme, pomogao je timu napadajući dubinu iako gotovo da je nije bilo. Napoli je tim koji vrši presing, ali ukoliko vide da možemo da se izborimo sa njim povuku se nazad. Danas smo odigrali dobro, dolazili smo do poslednje trećine, ali tu moramo da napredujemo. I Vlahović i Vea svojim karakteristikama pomogli su timu", pojasnio je Mota.

Zatim se trener Juventusa osvrnuo i na igru Napolija.

"Očekivao ovakav Napoli. Nisam zamišljao da će biti previše hrabri, tu i tamo povremeno su pokušavali da nas pritisnu. Kada se ekipa zatvori kao oni, nije lako postići gol. S druge strane nismo primili gol i to je zasluga svih, počevši od Vlahovića i Vee."

 

 

Vlahović je u poluvremenu ostao u svlačionici, a na njegovo mesto "upao" jee Vea. Uprkos tome što nije bilo golova, Mota je zadovoljan sa obojicom.

"Vea nam je donosio dubinu i odigrao je dobru utakmicu baš kao i Vlahović."

Na pitanje novinara, šta je konkretno zamerio Vlahoviću, pa ga je ostavio u svlačionici, Mota, je imao spreman odgovor, ali ne onaj koji su očekivali u italijanski mediji.

"Nisam mu zamerio ništa, dobar je bio. Njegov stav je fantastičan. Dotakao je loptu samo šest puta? Na saigračima je da ga hrane, a Napoli nije ostavio mnogo prostora pozadi i nije bilo lako igrati", zaključio je Mota.