Serija A

Napoli odoleo u Torinu: Juventus bez pogotka u Seriji A više od 300 minuta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2024 20:00
Dušan Vlahović Marco Alpozzi/LaPresse via AP
Dušan Vlahović

Nova utakmica u Seriji A i treći uzastopni remi za ekipu Juventusa. Posle pobede u Ligi šampiona nad PSV-om, "stara dama" "upisala je još jednu nulu" u domaćem prvenstvu, gde je na svom terenu danas igrala bez golova protiv Napolija (0:0), ostavši bez pogotka u takmičenju više od 300 minuta (?!).

Poslednji pogodak ekipa iz Torina postigla je u pobedi nad Veronom (3:0) krajem avgusta, kada je Dušan Vlahović dao gol iz penala, da bi od tada počeo sušni period, koji se, izgleda, nastavio i posle mečeva sa Romom, Empolijem i Napolijem, što sigurno ne može da raduje trenera Tijaga Motu.

Prvo poluvreme nije bilo naročito sadržajno. Juventus je imao kontrolu i posed, ali osim pokušaja Kopmajnersa, nije puno toga pokazao. Sa druge strane, Napoli je bio u podređenijem položaju, ali je takođe umeo i da zapreti kada bi se za to ukazala prilika. Do odlaska na odmor, bivši šampion Italije stvorio je dve dobre šanse u režiji Mektominija i Politana. 

Najpre u 29. minutu kada je Mektomini okušao sreću sa distance, da bi lopta na kraju završila u naručju Di Gregorija, a potom i samoj završnici poluvremena, kada je Politano odlično reagovao glavom nakon ubacivanja iz ugla. Međutim, u obe te situacije golman Juventusa je izašao kao pobednik.
 

 

Nastavak susreta doneo nam je sličnu sliku - terensku inicijativu Juventusa, koji se mučio da dođe do realizacije, a sa njima i naš Dušan Vlahović. Uglavnom se igralo izuzetno disciplinovano na sredini terena i u odbrani, pa i nije bilo puno pravih prilika, već tek po koja šansa na obe strane, gde su ponovo u centru pažnje bili Kopmajners (Juve) i Mektomini (Napoli).

U završnici susreta oslobodile su se obe ekipe, pa su gledaoci kraj malih ekrana i publika u Torinu mogli da gledaju nešto dinamičniju utakmicu, ali, nažalost, ostali su uskraćeni za golove, pošto nije bilo raspoloženih strelaca.

Juventus će u narendom kolu, 28. septembra gostovati Đenovi, dok će Napoli dan kasnije dočekati Moncu.

Serija A, 5. kolo

PETAK

Kaljari - Empoli 0:2 (0:1)
/Kolombo 33, Espozito 49/ 

Verona - Torino 2:3 (1:2)
/Kastanos 12, Moskera 90+3 - Sanabrija 10, Zapata 33, Adams 79/

SUBOTA

Venecija - Đenova 2:0 (0:0)
/Busio 64, Pohjanpalo 85/

Juventus - Napoli 0:0
Leće - Parma 20.45 (AP3)

NEDELJA

Fiorentina - Lacio 12.30 (AP1)
Monca - Bolonja 15.00 (AP2)
Roma - Udineze 18.00 (AS2)
Inter - Milan 20.45 (AP1)

PONEDELJAK

Atalanta - Komo 20.45 (AP3)

 

Standings provided by Sofascore