Serija A

(VIDEO) Đenova izgubila i meč, i Malinovskog: Jeziva povreda fudbalera "grifona"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2024 17:13
Povreda Ruslana Malinovskog Profimedia
Povreda Ruslana Malinovskog

Fudbaleri Đenove poraženi su na gostovanju Veneciji u petom kolu Serije A rezultatom 2:0 (0:0). Ipak, ono što više boli od nastavka loše forme u kojoj se nalaze "grifoni" jeste povreda koju je Ruslan Malinovski doživeo na početku drugog poluvremena. 

Naime, posle uvodnih 0:0, po nastavku utakmice, Ukrajinac je klizećim startom pokušao i uspeo da izbaci loptu iz opasne zone. Međutim, stajna noga mu je ostala ukopana u zemlji i praktično pukla pod pritiskom. Odmah je bilo vidno da je u pitanju povreda najvišeg stepena, a sve su procene da je za Malinovskog sezona završena. Svi igrači na terenu su ostali prilično šokirani prizorom, a posle pauze, medicinska ekipa je u najkraćem mogućem roku iznela igrača Đenove sa terena. 

 

 

Tada negde se i potpuno raspala igra "grifona". Mrežu Pjerluiđija Golinija je načeo Đanluka Busio u 63. minutu utakmice, a svaku tačku na pitanje pobednika je stavio Žoel Pohjapulo u 85. minutu meča. 

Đenova sada zauzima 11. mesto u Seriji A sa pet bodova i već tri utakmice ne zna za pobedu. Venecija je na 13. mestu sa četiri boda - ovo joj je bila prva pobeda u sezoni. Naredni meč četa Alberta Đilardina igra sa Sampdorijom u Kupu, dok povratnik u viši rang očekuje Roma u prvenstvu. 

Sve mečeve italijanskog šampionata možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.