Serija A

Dušan Vlahović dobija konkurenciju u napadu: Juventus "bacio oko" na špica Lila

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2024 17:25
Dušan Vlahović Profimedia
Dušan Vlahović

Dušan Vlahović mogao bi da dobije konkurenciju u napadu Juventusa. Kako piše "Kalčomerkato", italijanski velikan bacio se u potragu za novim centarforom, a izbor je navodno pao na "špica" Lila, Džonatana Davida, kome ugovor sa francuskim klubom ističe narednog leta.

Kanadski reprezentivac (24), rođen u Bruklinu, za koga su se tokom proteklog perioda otimali brojni evropski klubovi, član je francuskog tima još od 2020. godine i, prema svemu sudeći, najzad je došlo vreme da napusti Ligu 1 i ekipu gde je upisao gotovo 200 nastupa (87 golova, 20 asistencija).

Iako mu je na "Trasnfermarktu" vrednost procenjena na 50 miliona evra, zbog činjenice da ulazi u poslednju godinu ugovora, čelnici "stare dame" pokušaće da ga dovedu za relativno sitan novac (14 miliona), a obzirom da je potražnja za Amerikancem velika, sva je verovatnoća da bi David u klub iz Torina mogao da stigne i tokom zimskog prelaznog roka.


 

AP Photo/Armando Franca

 

Ove sezone, momak koji je prošao sve omladinske selekcije kanadske reprezentacije, postigao je tri gola na devet utakmica u Ligi 1. Visok je 175 centimetara, ima 70 kilograma, važi za izuzetno brzog igrača, koji se lepo snalazi i na poziciji krila, a, pored Lila, nastupao je i tokom karijere za belgijski Gent, odakle je 2020. prešao u francuski klub.