Serija A

Inzagi pred "Derbi dela Madonina": O rekordu ne razmišljam, Milan se promenio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2024 15:40
Simone Inzagi može da ispiše istoriju Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Simone Inzagi može da ispiše istoriju

Milano je na nogama jer u nedelju od 20.45 (TV Arena 1 Premium) na redu je 203. ligaški gradski "Derbi dela Madonina" između Intera i Milana. Kao i svaki od prethodnih i ovaj će biti neizsvetan, nabijen amocijama i adrenalinom, ali trener Intera Simone Inzagi ima priliku sa timom da ispiše istoriji jer ako osvoji tri boda biće u seriji od sedam uzastopnih pobeda, odnosno da sa šest uzastopnih trijumfa u Seriji A izjednači rekord Milana iz prošlog veka (dva puta po šest pobeda 1910-13, 1946-48).

Od 18. januara 2023. godine i pobede u Superkupu Italije (3:0), Inter je slavio u pet ligaških mečeva (1:0, 2:0, 1:0, 5:1, 2:1).

"O rekordu ne razmišljam jer je Milan promenio. Biće to sa obe strane veoma iskren derbi, agresivan, na pobedu, a ne treba zaboraviti da su i oni i mi imali veoma zahtevne mečeve u UEFA Ligi šampiona i to protiv vrhunski klubova kao što su Liverpul i Siti", istakao je Simone Inzagi, trener Intera.

Statistika derbija Milana

Inter - Milan (Serija A)
202 78 59 65 298:267

Neće Inzagi mnogo razmišljati o Milanu.

"Razmišljaćemo pre svega šta mi moramo da uradimo na terenu. Naravno, bićemo oprezni, ovo je derbi a oni prevazilaze sva predviđanja. Detalji su fundament i moraćemo da budemo u tome bolji od našeg rivala".

Kaže Inzagi da će za tri boda morati da vidi svoj tim u super izdanju. Damfris se vratio na teren, Lautaro Martinez će igrati ako se bude dobro osećao, a nada se i da će realizacija biti bolja.

"Poslednje dve utakmice sa samo jednim postignutim golom su nešto što nam stoji u glavi. Stvarali smo šanse po našem standardu, ali dobro je da znamo da možemo da napredujemo. Radimo na završnici. Važno je da sutra pokažemo da smo i dalje šampionski tim", zaključio je Inzagi.