Serija A

Serija A na Areni: Lazović testira formu Vanje Milinkovića Savića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2024 14:15
Darko Lazović igra veoma dobro ove sezone Guliver/Ettore Griffoni/LiveMedia/DeFodi Images
Darko Lazović igra veoma dobro ove sezone

Verona i Torino su prijatno iznenadili na startu Serije A, a večeras će kapiten domaćina Darko Lazović sa saigračima testirati formu golmana Vanje Milinkovića Savića, koji odlično brani na startu sezone (20.45, TV Arena 2 Premium).

Verona je iznenadila Napoli na stadionu "Bentegodi", nije uspela da parira Juventusu, ali pobeda u Đenovi je donela ostvarenje cilja na startu. Darko Lazović igra veoma dobro i ako se dobije večerašnji meč, Veroni slede tri meča (Komo, Venecija, Monca) koja bi mogla da ih održe u vrhu. Zato je večerašnji duel važan za domaćina, ali nije to i jedini razlog. 

Verona nije pobedila Torino na svom terenu od 2018. godine, poslednja tri meča su izgubili (1:2, 0:1, 0:1)! Sa druge strane, Torino je promenio i trenera i igrače, a Paolo Vanoli zaista može da bude zadovoljan izdanjem ekipe, kvalitetom igre. 

Imao je sreće da mu ostane Ivan Ilić iako je jednom nogom zakoračio u avion za Sankt Patersburg, a i da Vanja Milinković Savić odbije arapske milione. Ilić igra veoma dobro, drži konce igre u rukama, Poljak Lineti i Francuz Tameze ga dobro "podupiru" u vezi, a Duvan Zapata i Če Adams su se pokazali kao veoma kompatibilan napadački par. Torino želi da nastavi niz nepobedivosti u ovoj sezoni i na Bentegodiju, pogotovo što ih čeka tri izuzetno zahtevna meča do naredne reprezentativne pauze. 

 

 

Serija A, 5. kolo

Petak

Kaljari - Empoli 18.30 (AP1)
Verona - Torino 20.45 (AP2)

Subota

Venecija - Đenova 15.00 (AS1)
Juventus - Napoli 18.00 (AP1)
Leće - Parma 20.45 (AP3)

Nedelja

Fiorentina - Lacio 12.30 (AP1)
Monca - Bolonja 15.00 (AP2)
Roma - Udineze 18.00 (AS2)
Inter - Milan 20.45 (AP1)

Ponedeljak

Atalanta - Komo 20.45 (AP3)

 

Пласман обезедио Sofascore