Serija A

De Vinter golom u nadoknadi "ukrao" pobedu Romi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.09.2024 14:41
Alesandro Voljako fudbaler Đenova u duelu sa Nikolom Pisilijem Tanjug/Tano Pecoraro/LaPresse via AP)
Alesandro Voljako fudbaler Đenova u duelu sa Nikolom Pisilijem

Romu su sekunde delile do pobede u gostima, ali nije tako mislio De Vinter, koji je u petom minutu nadoknade postigao gol za Đenovu - 1:1.

Sve je slutilo na prvu pobedu izabranika Danijelea De Rosija, samo se čekao poslednji zvižduk sudije, a onda je usledio šokantan gol. De Vinter je iskoristio neopreznost odbrane Rome i sa svega nekoliko metara poslao loptu pod prečku do tada odličnog Sivlara.   

Artem Dovbik je u 37. minutu doveo Romu do prednosti. Zanimljivo da je pogodak priznat tek posle petominutne VAR provere, mada je sudija u prvom trenutku isti poništio, da bi ga kasnije priznao. U prvom poluvremenu osim već pomenutog gola, vredna je još bila i šana El Šaravija tri minuta ranije. 

Odlično je krilni napadač Rome primio loptu u šesnaestercu i šutirao ka golu. Ona je išla u donji levi ugao, ali se golman Đenove bacio i obranio mu šut. 

Na golu Rome, odličan je bio srpski golman Mile Svilar, koji u prvom poluvremenu nije imao posla, ali je zato Đenova u nastavku utakmice nekoliko puta solidno pretila. Ipak, u svim situacijama je Romin golman izlazio kao pobednik. 

Istina, imala je Roma šansu i da dođe do drugog gola, opet preko Dovbika, međutim sa svega nekoliko metara Ukrajinac je dobro šutirao, lopta je išla u levi donji ugao, ali je pogodak sprečio Golini.

Daleko agresivniji u nastavku utakmice bili su igrači Đenove, Badelj je imao odličnu šansu u 60. minutu, a odlično je reagovao Kristante. Morao je nešto da menja De Rosi, pa su izašli Dibala, Pisili i El Šaravi, a u igru su ušli Čelik, Pelegrini i Baldanazi.

Još nekoliko odličnih prilika imala je Đenova, ali je Svilar i na ovom meču čudesno branio, ipak, u petom minutu nadoknade nije mogao ništa protiv De Vintera.

 U finišu meča isključen je i trener Rome Danijele De Rosi zbog protesta, kako je izašao sa terena, tako je Đenova postigla gol.

A, onda kada se 

 

Serija A, 4. kolo

subota

Komo - Bolonja 2:2 (1:0)
/Kazale ag 5, Kutrone 53 - Kastro 76, Iling Džunior 90+1/

Empoli - Juventus 0:0

Milan - Venecija 4:0 (4:0)
/Ernandez 2, Gabija 16, Pulišić 25, Abraham 29 pen/

nedelja

Đenova - Roma 1:1 (0:1)
/De Vinter 90+5-Dovbik 37/
Atalanta - Fiorentina 15.00 (A3P)
Torino - Leće 15.00 (AS3)
Kaljari - Napoli 18.00 (AS1)
Monca - Inter 20.45 (AS1)

ponedeljak

Parma - Udineze 18.30 (A1P)
Lacio - Verona 20.45 (A1P)

 

Пласман обезедио Sofascore