Serija A

Roma rešila da "zacementira" Mileta Svilara: Spremljen novi ugovor za Srbina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2024 20:26
Mile Svilar, srpski golman, pred produžetkom saradnje s Romom Guliver/AP Photo/Antonio Calanni
Mile Svilar, srpski golman, pred produžetkom saradnje s Romom

Mile Svilar ima još tri godine ugovora s Romom, ali bi mogao da ostane u njoj i posle 2027. godine, ako pristane na novi u trajanju od pole decenije. Toliko su zadovoljni poslodavci doskorašnjeg fudbalskog golmana reprezentacije Srbije. 

"Korijere delo sport" tvrdi da će dve strane uskoro sesto za pregovarački sto i najavljuje njihov pozitivan ishod, vrlo brzo. Ono što je jasno jeste da Rimljani žele da osiguraju ostanak mladog čuvara mreže na duže staze, a jedan od mamaca trebalo bi da bude dupliranje godišnjih prihoda.

 

 

Pomenuti izvor navodi da bi Svilar uskoro trebalo da zarađuje 1.600.000 evra svakih 12 meseci, umesto dosadašnjih 800 hiljada u istoj valuti. Prosto, trener Danijele de Rosi mu veruje, a on to zaslužuje odličnim odbranama.

Što u Seriji A, što u Ligi Evrope, gde je izabran za najbolju "jedinicu" prošle sezone. Uspeo je da sa gol linije skloni Ruija Patrisija, a onda bude značajna karka u igri "vučice" ka polufinalu drugog po snazi UEFA takmičenja. 

S "orlovima" drigačije stoje stvari, pa je golman mlađih selekcija Belgije, nezadovoljan statusom u velikoj konkurenciji, odlučio da više ne brani za Srbiju. Videćemo da li zauvek.