Serija A

Latuaro Martinez gleda u leđa Srbinu: Dušan Vlahović najplaćeniji fudbaler u Italiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.09.2024 13:40
Dušan Vlahović Guliver/NicolòxCampo
Dušan Vlahović

Sprski reprezentativac i napadač Juventsa Dušan Vlahović najplaćeniji je fudbaler Serije A, sa godišnjom platom od 12 miliona evra neto, tvrdi portal "Kalčo Financa".

Pomenuti portal napravio je listu igrača sa najboljim ugovorima u Italiji, a na čelu kolone nalazi se srpski napadač, koji je sa dva gola u tri utakmice na startu nove sezone, pokazao da se nalazi u odličnoj formi i da je sa pravom najplaćeniji igrač na Apeninima.

Posle njega nalazi se Lautaro Martinez, kome posle oporezivanja ostane 9 miliona na godišnjem nivou, a iza njega su saigrači Hakan Čalhanoglu i Nikolo Barela sa po 6.5 miliona evra.

Upola manje od Vlahovića ima Markus Tiram iz Intera, kao i Romelu Lukaku iz Napolija (6 miliona), zatim slede Alesandro Bastoni (Inter, 5.5 miliona), pa Benžamen Pavar (Inter), Artur (Juventus), Gleison Bremer (Juventus), Daglas Luiz (Juventus) i Rafael Leao (Milano), koji imaju po pet miliona evra.
 

MN Press

 

 

Inače, Serija A važi za ligu u kojoj su fudbaleri više nego dobro plaćeni, ali su ipak Španija i Engleska "zlatne sredine" što se plata u Evropi tiče, što potvrđuje podatak da šest od sedam najplaćenih fudbalera dolaze iz La Lige i Premijer lige, dok listu strelaca po bruto zaradi predvode Frenki De Jong (37.5 miliona), Robert Levandovski (33.3 miliona) i Kilijan Mbape (31.2 miliona).

Poređenja radi, Vlahović je osmi na listi najplaćenih u Evropi sa godišnjom bruto zaradom od 22.2 miliona evra, što je, npr, čak 10 puta manje što Kristijano Ronaldo zarađuje u Al-Nasru.

Kada je reč o "najizdašnijim" klubovima u Italiji. Najviše za plate izdvaja Inter (141.7 milion), drugi je Juventus (111.7), a treći Milan (104.3 miliona).

U Italiji 12 fudbalera imaju godišnju platu od pet ili više miliona, a čak 26 sa četiri ili više.