Serija A

Bivši SD Lacija žali što nije doveo Pavlovića: Sve je bilo potpisano i dogovoreno, ali...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2024 18:20
Strahinja Pavlović je igrao za Monako, Serkl Briž, Partizan, Salcburg... Guliver
Strahinja Pavlović je igrao za Monako, Serkl Briž, Partizan, Salcburg...

Reprezentativac Srbije i fudbaler Milana, Strahinja Pavlović, proživljava verovatno najbolje dane svoje karijere. Ovog leta je dobio svoj veliki transfer na "San Siro" i odmah je pokazao da će biti relavantan faktor u igri. Sinoć je u dresu "orlova" odigrao vanrednu utakmicu protiv Španije, inače evropskog šampiona, i dobio ovacije čitavog stadiona "Rajko Mitić". 

Pohvale naviru sa svih strana, a poslednja je stigla od bivšeg sportskog direktora Lacija, Iglija Tarea, koji je svojevremeno želeo dovesti Strahinju među "nebeskoplave". Kako navodi Albanac, čitav posao je bio dogovoren, ali su potom Rimljani umanjili ponudu sa ustanovljenih pet, na tri miliona, tako da je Partizan sačekao, i na kraju dobio duplo veći iznos od traženog, ovaj put od Monaka.

"Bio je manje-više isti igrač kao što je i sada. Imao je važnu karijeru u vremenu između Monaka i Salcburga. Odigrao je mnogo mečeva, osvojio mnogo trofeja i stigao u redove Milana kao najbolje pojačanje ovog leta. Dovoljno je dokazao da zaslužuje da obuče dres Milana. Od sada pa nadalje mora konstantno da napreduje, jer igrati za Milan znači igrati na pobedu", istakao je Tare.

Pavlović i Lacio 

Strahinja je svoj prvi gol u za Milano u Seriji A postigao upravo protiv "nebeskoplavih", u remiju završenim rezultatom 2:2. 

Potom je mao detaljnije objasnio čitavu situaciju i to kako je posao na kraju otišao u nepovrat, a Pavlović na kraju, nekoliko godina kasnije završio među "rosonerima". 

"Na nivou skautinga smo primetili da je mladi igrač sa velikim potencijalom i znali smo da bi takav igrač u italijanskom fudbalu, gde je škola odbrambenih igrača najbolja na svetu, mogao bi mnogo da napreduje i postane vrhunski fudbaler. Ugovori su već bili potpisani, sve je bilo dogovoreno. Tako je bilo i, da budem iskren, ne volim da se vraćam na to jer što više razmišljam o tome, sve više žalim. To je deo prošlosti, ali sam srećan što je uspeo da stigne do Serije A", podvukao je Tare.