Serija A

Mirković poslao laskavu poruku: Pavlović je kao Stam, Kjelini i Vidić

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2024 14:17
Strahinja Pavlović je ovog leta prešao Milan iz Salcburga Guliver/Photo by sportinfoto/DeFodi Images
Strahinja Pavlović je ovog leta prešao Milan iz Salcburga

Još jedan u nizu izdanaka Partizanove škole je Strahinja Pavlović. Srpski reprezentativac je briljirao u dresu Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a usled konstantnih partija u RB Salcburgu, dobio je priliku da se oproba u Milanu. Sada se očekuje da vremenom dođe do statusa standardnog prvotimca, a posle toga, nebo je granica... 

Ipak, i dalje će ostati upamćeno da je te 2019. godine, Strahinja u Partizanu dobio priliku od Zorana Bate Mirkovića, koji je za španske medije komentarisao meteorski uzlet mladog štopera. 

"Da ga ja nisam bacio u vatru, nekom drugom bi to palo na pamet. Odmah sam primetio da je ozbiljan momak, sa željom da radi i napreduje. Oduvek je imao kvalitet, a u međuvremenu se fizički nadogradio. Postajao je sve snažniji iz godine u godinu, sticao iskustvo i sada je u Milanu", rekao je nekadašnji strateg Partizana.

 

 

Milan je već po predstavljanju Pavlovića podvukao sličnosti sa Japom Stamom, a Mirković u reprezentativcu Srbije vidi karakteristike koje su krasile još nekolicinu fudbalskih asova.

"Kako igra levom nogom, upordio bih ga sa Kjelinijem. Ali istovremeno ima neke karakteristike Stama i Vidića. On je mešavina snažnih tipova", rekao je Mirković, a zatim dao odgovor na pitanje kakvi saigrači najbolje leže Pavloviću: 

"Važno je da bude u paru sa nekim sa kim će se momentalno razumeti. Pričali smo o Kjeliniju, sećate se kako je bio moćan u paru sa Bonućijem. Pavlović treba da ima na umu iste stvari i iste ciljeve kao kao njegov saigrač."