Serija A

Humels i zvanično na novom izazovu: Nemac u Romi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2024 09:17
Humels je ovog leta igrao finale Lige šampiona sa Borusijom Tanjug/AP Photo/Lewis Joly
Humels je ovog leta igrao finale Lige šampiona sa Borusijom

Nemački fudbaler Mats Humels novi je igrač Rome, saopštio je večeras italijanski klub. Humels (35) igra na poziciji štopera, u klub iz Rima dolazi kao slobodan igrač i nosiće dres sa brojem 15.

Nemački fudbaler je za reprezentaciju odigrao 78 utakmica na kojima je postigao pet golova, bio je član selekcije koja je 2014. godine osvojila Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Novi fudbaler Rome je u karijeri nastupao samo za dva kluba, Bajern iz Minhena i Borusiju Dortmund, pet puta je osvojio Bundesligu. Klub iz Rima se trenutno nalazi na 16. mestu u Seriji A, ima dva boda.

 

 

Podsećamo, Humels se ovog leta rastao sa Borusijom iz Dortmunda pod prilično neprijatnim okolnostima (svađa sa tadašnjim trenerom Edinom Terzićem posle finala Lige šampiona), i slobodan je već neko vreme u traženju nove sredine za rad. Pominjao se senzacionalni transfer u Komo, a onda se pojavila Roma kao opcija. 

Humels je tražio šest miliona neto za dve sezone, što je mnogo, ali kada su u Rimu oslobodili prostor, rasteretivši se plate Krisa Smolinga (odlazak u Saudijsku Arabiju), prepreka više nije bilo. 

Roma je prilično slabo otpočela Seriju A, i za sada iz tri kola, tim Danijelea de Rosija ima tek dva boda. U poslednjem susretu pret pauzu zbog Lige nacija, "vučica" je remizirala sa Juventusom (0:0). Sve mečeve italijanskog prvenstva možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.