Serija A

Osimen blizu Galatasaraja? Nova epizoda transfer sage Nigerijca iz Napolija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2024 17:12
Viktor Osimen, fudbaler Napolija, pred pozajmicom u Galatasaraj Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini
Viktor Osimen, fudbaler Napolija, pred pozajmicom u Galatasaraj

Viktor Osimen bio je viđen na letu za Saudijsku Arabiju, s olovkom iznad bogatog ugovora sa Al Ahlijem, pa je sa svih strana najavljeno njegovo "zakucavanje" za tribine stadiona "Dijego Maradona" u Napulju, kao prezrenog i odbačenog sina Napolija, a sada Italijani na sva zvona obaveštavaju da Nigerijac ide u Galatasaraj.

I to na pozajmicu, ukoliko turski klub prihvati njegovu godišnju zaradu od 11.000.000 evra. Navodno, afrički fudbaler želi da ode sa Apenina tamo gde će moći da igra, jer nije licenciran za Seriju A, a takođe će imati mogućnost nastupa u Ligu Evrope. Kada je već u zadnji čas sprečena njegova selidba daleko od Evrope.  

Osimen je u Napoli stigao 2020. godine za 78 miliona eura iz Lila. Za italijanski klub je u 133 utakmice dao 76 golova, uz 18 asistencija. Ovog leta trebao je ostvariti veliki transfer u Čelsi, koji je propao, a nakon njega i onaj u Al Ahli od kojeg je Napoli u zadnji trenutak zatražio više od dogovorenih 80.000.000 eura.

Pritom je sam Osimen još letos izjavio da više ne vidi sebe u Napoliju. Sada ga još lekarski pregledi dele od novog kluba, ali sačekajmo, ništa nije definitivno gotovo dok posao ne potvrde njegovi sadašnji i budući poslodavci.