Serija A

Roma jača za džabaka: Ermoso i Humels u Rimu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2024 17:02
Mats Humels se ovog leta rastao sa Borusijom zbog neslaganja Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Mats Humels se ovog leta rastao sa Borusijom zbog neslaganja

Roma je ovog leta bila prilično aktivna na tržištu, i definitivno je najzvučniji dolazak bio Artjom Dovbik, koji je prošle sezone u Đironi bio najbolji strelac La Lige. Kada je stigao i Manuel Kone u finišu prelaznog roka, činilo se da su u Rimu završili sa novajlijama, a onda su u redovima "vučice" počeli sa traženjem besplatnih opcija u zadnjoj liniji. 

S obzirom da je Kris Smoling na ivici odlaska u Saudijsku Arabiju, izbor za njegovu zamenu je pao na dva igrača: Matsa Humelsa i Marija Ermosa.

Nemac se ovog leta rastao sa Borusijom iz Dortmunda pod prilično neprijatnim okolnostima (svađa sa tadašnjim trenerom Edinom Terzićem posle finala Lige šampiona), i slobodan je već neko vreme u traženju nove sredine za rad. Pominjao se senzacionalni transfer u Komo, a onda se pojavila Roma kao opcija. Humels je tražio šest miliona neto za dve sezone, što je mnogo, ali kada su u Rimu oslobodili prostor, rasteretivši se Smolingove plate, prepreka više nije bilo. 

 

 

Što se Španca tiče, on je već praktično bio viđen u Turskoj. Galatasaraj je nudio velikih pet miliona evra, i dogovor je bio praktično postignut, međutim, onda je Roma uletela. Ponuda "vučice" je bila dva miliona manja, ali je zadovoljstvo igranja u ligama "petice" bilo dovoljno Ermosu kao okidač.

 

 

Kada stignu Ermoso i Humels (a Smoling verovatno ode), u Rimu će imati četvoricu vrlo dobrih štopera. Tu su još Evan Endika i Đanluka Mančini. 

Podsećamo, Roma je prililčno slabo započela prvenstvo sa nerešenim rezultatom protiv Kaljarija (0:0), da bi potom izgubila od Empolija (1:2). Sve mečeve Serije A možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.