Serija A

Kris Smoling prelazi iz Rome u Al Fajhu: Novi Evropljanin u Saudijskoj Arabiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2024 11:50
Kris Smoling, fudbaler Rome, pred transferom u Al Fejhu Guliver/AP Photo/Antonio Calanni
Kris Smoling, fudbaler Rome, pred transferom u Al Fejhu

Kris Smoling napušta Romu i Evropu da bi se, poput mnogih fudbalera iz našeg kraja sveta, preselio u Saudijsku Arabiju. Konkretno, u redove tamošnje Al Fajhe, koja mu je poslala finansijsku dovoljno primamljivu ponudu. 

Godinu dana pre isteka ugovora engleskog igrača odbrane s Romom, što je bio idealan trenutak da on ali i Rimljani zarade od razlaza pre isteka oročene saradnje. Za još nepoznat iznos obeštećenja, odnosno dvogodišnje zarade igrača.

 

 

Tako, barem, tvrdi Fabricio Romano, mada je poznati fudbalski insajder samo dan ranije lansirao vest da je neimenovani kupac ustvari, platežno daleko moćniji, Al Itihad. Kako god, primakao se rastanak Smolinga i "vučice".

Što zbog toga što je prošle sezone skupio svega 12 nastupa za Romu, što zbog toga što je klub doveo novog štopera. Kris potiče iz Omladinske škole Milvola, igrao je za Mejdston Junajted, Fulam i slavni Mančester Junajted.

Na "Old Trafordu" zadržao se čitavih devet godina pre nego što se otisnuo u Italiju. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 31 utakmicu i jednom prilikom bio strelac. Sada ga još lekarski pregledi dele od nove stanice u karijeri.