Serija A

Prštalo u Rimu, na kraju samo remi Lacija i Milana, uz prvenac Pavlovića: Napoli iščupao pobedu protiv Parme

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2024 22:42
Strahinja Pavlović, srpski fudbaler, strelac za Milan u meču s Lacijom Guliver/AP Photo/Andrew Medichini
Strahinja Pavlović, srpski fudbaler, strelac za Milan u meču s Lacijom

Strahinja Pavlović uspeo je da postigne prvi gol od dolaska u Seriju A, ali njegovo zadovoljstvo ne može biti kompletno, jer Milan nije uspeo da sačuva prednost iz prvog poluvremena, šta više morao je da juri minus u drugog delu bitke sa Lacijom u Rimu - 2:2 (0:1). 

Imalo se šta videti večeras na "Olimpiku", a stari rivali su "podelili" poluvremena, tako što je prvo pripalo gostima sa severa Apenina, a drugo prestoničkom timu. Rosoneri su na pauzu otišli u plusu pre svega zahvaljujući reprezentativcu Srbije. Em je već na otvaranju derbija trećeg kola morao da sklanja loptu sa gol linije, em ju je u 8. minutu, skok šutem na korner asistenciju Pulišića smestio u mrežu za rano vođstvo.

 

 

Međutim, nebeskoplavi su već pred kraj počeli da se čupaju iz klopke mirnijeg ritma, u korist rivala, te nagoveštavaju otresitiji stav i fudbal posle predaha. Krenule su da se ređaju šanse na obe strane, a Rimljani su prvi pogodili, preko Tatija Kasteljanosa, koji je izjednačio na centaršut Bulaj Dije (62).

Na identičan način je Lacio malo kasnije došao do preokreta. Još jednom je pukla odbrana Milana po levoj strani, gde je sada prošao Nuno Tavareš, pa ubacio loptu u kazneni prostor, a Dija izrastao u centralnu figuru Lacija (68). 

Milanov trener, Fonseka, reagovao je četvorotstrukom izmenom, a ulazak Rafaela Leaa ispostavio se kao kec iz rukava. Istina, trebalo ga je ranije izvući ili s njim početi utakmicu, uglavno Portugalac je posle samo 120 sekundi iščupao bod za Milan (72). Pobeda ostaje pusti san i posle trećeg kruga prvenstva, dok je Lacio prošao sve moguće ishode.  

 

 

Prštalo je i u Napulju, gde je Napoli, sigračem više od 75. minuta gubio sve do nadoknade vremena, a onda u bonus minutima savladao hrabru Parmu. Boni joj je doneo prednost iz penala u 19. minutu, a onda su novopečeni novajlija Lukaku (90+2) i Anguisa (90+9) režirali neverovatan preokret. 

Ali, pitanje je da li bi tako prošli da nisu imali sreću da drugi žuti karton zaradi golman Zion Suzuki, a zbog potrošenih izmena, mrežu više od pola sata čuva rezervni defanzivac Enriko Delpratije. I ovako je pravo čudo kako je Parma toliko dugo izdržala da ne poklekne. 

 

 

Serija A, 3. kolo

petak

Venecija - Torino 0:1 (0:1)
/Koko 86/

Inter - Atalanta 20.45

subota

Bolonja - Empoli 1:1 (1:1)
/Fabija 2 - Đasi 3/

Leće - Kaljari 1:0 (1:0)
/Krstović 26/

Lacio - Milan 2:2 (0:1)
/Kasteljanos 62, Dija 68 - Pavlović 8, Leao 72/

Napoli - Parma 2:1 (0:1)
/Lukaku 90+2, Angisa 90+6 - Boni 19. pen/
 

nedelja

Fiorentina - Monca 18.30 (A2P)
Đenova - Verona 18.30 (AS1)
Udineze - Komo 20.45 (AS6)

 

Standings provided by Sofascore