Serija A

De Laurentisov film "Kako mi je Osimen zapržio čorbu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2024 09:43
Aurelio De Laurentis režirao je dobar "film" za medije, a loš po kasu Napolija Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia
Aurelio De Laurentis režirao je dobar "film" za medije, a loš po kasu Napolija

Novo leto i novi film vlasnika Napolija Aurelija De Laurentisa. Sada pod nazivom "Kako mi je Osimen zapržio čorbu", uz dodatak i kako ću da ga plaćam 20 miliona evra bruto godišnje a on neće da igra.

Umesto očekivane prodaje prvo Pari sen Žermenu, pa kasnije Čelsiju, teranje maka na konac gazde Napolija dovelo je do toga da Viktor Osimen na kraju odbije Al Ahli i ostane u Napulju bar do januara. Tražio je De Laurentis dva meseca 130 miliona evra za golgetera, imao ponude iz Pariza, i ne samo iz Francuske, od 85 miliona, zatezao sa Čelsijem dogovor oko trampe za Lukakua, nervirao i novog trenera svog kluba Antonija Kontea koji nije imao Nigerijca u timu.

I na kraju je razlika od 5.000.000 evra (Al Ahli nudio 65 miliona) toliko izrevolitirala Osimena da je ovaj odbio platu od 40 miliona evra godišnje i rešio da se tako osveti svom "gazdi" koji je na posletku pristao na ponudu iz Saudijske Arabije. Izgubili su samo neki u ovom filmu, pre svih predsednik i igrač. Jer Konte je dobio Lukakua pa Napoli ima špica, Osimen će šest meseci biti "TNT" igrač (trenira, ne igra, trenira), a filmski magnat De Laurentis će triler parodiju plaćati skoro dva miliona bruto mesečno.

Ne plaču u Al Ahliju, jer su držali i "B" opciju, za 40 miliona funti od Brentforda u poslednji čas kupili Ivana Tonija.