Serija A

Slot ima novi zadatak u Liverpulu: Vratiti u život Federika Kijezu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.08.2024 18:09
Kijeza je u Juventus stigao iz Fiorentine Tanjug/Tano Pecoraro/LaPresse via AP
Kijeza je u Juventus stigao iz Fiorentine

Italijanski fudbaler Federiko Kijeza potpisao je za Liverpul, saopštio je danas šestostruki prvak Evrope. Kako je saopšteno na sajtu Liverpula, Kijeza (26) je sa čelnicima kluba sa Enfilda potpisao višegodišnji ugovor.

Italijanski i engleski mediji preneli su da je Juventus na ime obeštećenja zaradio 13 miliona evra. Kijeza je igrao za Fjorentinu od 2016. do 2020. godine.

Prethodne četiri sezone proveo je u Juventusu za koji je u svim takmičenjima odigrao 131 utakmicu i postigao 32 gola. Standardni je reprezentativac Italije, odigrao je 51 meč za "azure" i postigao sedam golova.

 

 

Očigledno je bilo da saradnja između Masimilijana Alegrija i mladog Italijana jednostavno nije valjala. Očekivalo se da bi ga dolazak Tijaga Mote mogao vratiti u život, ali se ispostavilo da nekadašnji strateg Bolonje u svojim planovima uopšte nema Kijezu.

Problemi su evidentno bili nepremostivi, i ne potpuno transparentni, o čemu svedoči i izjava Federika po potpisu za "redse". 

"Sada kada odlazim, želeo bih da razjasnimo neke stvari. Niti sam bilo kada primio ponudu za produžetak saradnje, niti smo ja ili moji zastupnici bilo kada tražili povišicu. Pre poečtka priprema sam obavešten da nisam više deo Juventusovih planova", rekao je danas Federiko Kjeza.

Videćemo kako će talentovani Ittalijan reagovati na ideje Arnea Slota i "klimu" u Liverpulu