Serija A

Konte i Lukaku obnovili saradnju: Belgijanac u Napoliju tri godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.08.2024 17:39
Atonio Konte i Romelu Lukaku, za vreme svog perioda u Interu Profimedia
Atonio Konte i Romelu Lukaku, za vreme svog perioda u Interu

Dosadašnji fudbaler Čelsija Romelu Lukaku potpisao je ugovor sa Napolijem, saopštio je danas klub iz Napulja. U saopštenju se ne navode detalji, ali italijanski mediji tvrde da je belgijski fudbaler potpisao ugovor sa Napolijem do 30. juna 2027. godine.

Lukaku bi u italijanskom klubu trebalo da zarađuje osam miliona evra po sezoni. Napoli je pristao da Čelsiju da plati obeštećenje od oko 30 miliona evra plus bonuse.

Lukaku (31) je pored Čelsija igrao za Romu, Inter, Mančester junajted, Everton, Vest Bromvič i Anderleht. On je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Romi, a za rimski klub je odigrao 47 utakmica i postigao je 21 gol.

 

 

Mora se priznati da je gorostasni napadač imao prilično turbulentnu karijeru. U Čelsiju i Mančesteru se nije snašao, iako je svojevremeno vrednovan kao najtalentovaniji napadač sveta. Najviše sreće je pronašao u Interu koji je tada sa klupe predvodio Antonio Konte. 

Italijan će mu biti i trener u Napoliju, tako da se na stadionu "Dijego Armando Maradona" nadaju da bi Konteova i Lukakuova saradnja ponovo mogla uroditi plodom, i vratiti prilično nesigurne "azure" u borbu za titulu.