Serija A

Juventus izgleda moćno: Vlahović sa dva gola samleo Veronu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.08.2024 22:40
Dušan Vlahović je postigao svoj prvi gol u Seriji A od aprila Profimedia
Dušan Vlahović je postigao svoj prvi gol u Seriji A od aprila

Još je rano za procene, ali Juventus  izgleda kao da može otići do kraja! Čak šest golova u dva kola, bez ijednog primljenog, za maksimalni učinak (jedini u Seriji A) uz neki potpuno drugačiji stil igre od onog (možemo slobodno reći) dosadnog kakav je forsirao Masimilijano alegri. Verona je u prvom kolu uspela savladati Napoli, ali današnja predstava je ukazala da je to više bilo do igre "azura" nego kvaliteta ekipe Darka Lazovića. 

Danas je "stara dama" u gostima savladala "Skaliđere" rezultatom 3:0 (2:0), i naglasio da Tijago Mota planira nadmašiti prošlogodišnji veliki uspeh sa Bolonjom.

Ono što nas posebno raduje jeste da srpski napadač u crno-belom, Dušan Vlahović, nastavlja sa rešetanjem mreža. Bivši as Partizana je i prošle sezone bio svetla tačka u više navrata, ali posle "ćoraka" u prvom kolu protiv Koma, odmah su se na njega navrzle kritike javnosti. 

Postarao se Dušan da ih ućutka tako što je matirao protivnika danas sa dva pogotka. Onaj prvi je došao u 28. minutu, pošto je uspeo otresti čak tri čuvara sa svojih leđa u kaznenom prostoru. 

Što se drugog tiče, on je došao sa bele tačke, nakon što je Ondrej Duda napravio kazneni udarac, koji je Vlahović veoma zadovoljno iskoristio. 

Mogao je tu biti i het-trik našeg napadača, jer je kod drugog gola Nikola Savone (39), vrlo lako mogao Dušan biti strelac. Tada je Samjuel Embangula centrirao, a vrlo nezgodnu loptu je čudno zahvatio mladi desni bek. Vlahović je umalo njegov udarac premestio u gol, ali je bio za centimetar kratak. Srećom, lopta je nekako sama uspela da završi iza Lorenca Montipa, zbunivši čitavu odbranu Verone. 

Juventus u narednom kolu dočekuje Romu, dok će Verona ići u goste Đenovi. Ove i ostale mečeve Serije A možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

U ranijem današnjem okršaju, Komo je na gostovanju Kaljariju uspeo da osvoji prve bodove u Seriji A posle više od dve decenije. Tim Seska Fabregasa je remizirao van doma rezultatom 1:1 (1:0), i tako osvojio istorijski poen. 

Serija A (drugo kolo)

subota

Parma - Milan 2:1 (1:0)
/Man 2, Kančelijeri 77 - Pulišić 66/

Udineze - Lacio 2:1 (1:0)
/Luka 7, Toven 48 - Isaksen 90+5/

Inter - Leće 2:0 (1:0)
/Damijan 5, Čalhanoglu 69. pen/

Monca - Đenova 0:1 (0:1)
/Pinamonti 45+7/

nedelja

Fiorentina - Venecija 0:0

Torino - Atalanta 2:1 (1:1)
/L. Ilić 31, Adams 50 - Retegi 26/

Napoli - Bolonja 3:0 (1:0)
/Di Lorenco 45+2, Kvaratskelija 75, Siomeone 90+4/

Roma - Empoli 1:2 (0:1)
/Šomurodov 80 - Đasi 45, Kolombo 61 pen/

ponedeljak

Kaljari - Komo 1:1 (1:0)
/Rikoli 44 - Kutrone 53/ 

Verona - Juventus 0:3 (0:2)
/Vlahović 28, 53, Savona 39/

 

Пласман обезедио Sofascore