Serija A

(VIDEO) Napoli slavi Kvaratskeliju, pobeda nad Bolonjom prva posle aprila

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2024 22:42
Đovani Di Lorencoi digao je navijače Napolija na noge Tanjug/(Alessandro Garofalo/LaPresse via AP)
Đovani Di Lorencoi digao je navijače Napolija na noge

Napoli je zaboravio debakl u prvom kolu Serije A i pred svojim navijačima na stadionu "Dijego Armando Maradona" došao do trijumfa nad Bolonjom 3:0 (1:0), čime je prekinuta zaista jedna crna serija. Napoli je poslednji put pobedio 7. aprila i to u Monci, a pred svojim navijačima 3. marta protiv Juventusa! 

Posle bruke u Veroni, Napoli je zaigrao sa mnogo energije i želje Bolonje da se iskupi. Jeste promašivao prilike, Kvaratskelija je pogodio i prečku, ali navijače je na noge digao Di Lorenco u nadoknadi prvog poluvremena. Odigrao je dupli pas sa Gruzionom, primio sjajno loptu na sedam-osam metara i zatim je sproveo u mrežu ne tako dobre Bolonje.

U nastavku je više pokušavala Bolonja, ali Hviča Kvaratskelija je rešio meč golom u 75. minutu. Na kraju je David Neres servirao Đovaneu Simeone pogodak koji je prekinuo niz od 25 mečeva bez pogotka. I trener domaćina Antonio Konte i gostiju Vinćenco Italijano još su u stvaranju tima za sezonu, pa je zato i viđen dinamičan fudbal, ali bez mnogo kreacija i uigranih akcija. Konte je ubeležio prvu pobedu na klupi Napolitanaca, Italijano će morati da sačeka naredni meč.

Empoli se ne šali ove sezone, pokorio je Rim i doneo nove muke "vučici" 2:1. Roma je razočarala na Olimpiku i zasluženo je poražena iako su sve oči bile uprte u Paula Dibalu koji je odbio transfer u Arabiju i ostao veran klubu.

Gosti su bili bolji, opasniji, a ono što Đasi nije uradio u 10. minutu (promašio glavom gol sa tri metra), jeste u samoj završnici kada je ponovo bio zaboravljen na drugoj stativi.

A, onda je u jeku težnje Rome da izjednači (Pelegrini i Manćini pogađali okvir gola), Leandro Paredes napravio dve kardinalne greške. Prvo je poklonio loptu Espozitu, pa napravio penal koji je iskoristio Kolombo.

Uspela je Roma da bolju igru u finišu meča potkrepi golom Šomurodova (80), ali ne i da izbegne poraz.

Napadali su Rimljani, Dibala je u poslednjim sekundama meča pogodio stativu!


Serija A, drugo kolo)

subota

Parma - Milan 2:1 (1:0)
/Man 2, Kančelijeri 77 - Pulišić 66/

Udineze - Lacio 2:1 (1:0)
/Luka 7, Toven 48 - Isaksen 90+5/

Inter - Leće 2:0 (1:0)
/Damijan 5, Čalhanoglu 69. pen/

Monca - Đenova 0:1 (0:1)
/Pinamonti 45+7/

nedelja

Fiorentina - Venecija 0:0

Torino - Atalanta 2:1 (1:1)
/L. Ilić 31, Adams 50 - Retegi 26/

Napoli - Bolonja 3:0 (1:0)
/Di Lorenco 45+2, Kvaratskelija 75, Siomeone 90+4/

Roma - Empoli 1:2 (0:1)
/Šomurodov 80 - Đasi 45, Kolombo 61 pen/

ponedeljak

Kaljari - Komo 18.30 (AP1)
Verona - Juventus 20.45 (AP1)

 

Пласман обезедио Sofascore